Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Evang by nature

0
How-to

Eszmék és világnézetek találkozása

Hogyan lehet egy diákkör több/más, mint egy ifi? Hogy ne csak „jó keresztyén testvéreinkkel” találkozzunk az Úrban. Értsd jól! Ha nem említenénk külön szóval – ami eleve nem lenne elijesztő, hiszen az örömhírt foglalja magába -, talán nem is tűnne olyan félelmetesnek az evangelizáció… Hogyan tud ez izzadságszag nélkül, természetesen működni? Járjanak előttünk jó példával az egriek!

A módszertan meséje Tima Anna tollából.

A mi egri diákkörünk, azt hiszem, az egyik legvegyesebb társaság a MEKDSz-en belül. Ebben az évben sok új tag jött, többnyire személyes meghívás után: leszólítjuk a csoporttársainkat, elmondjuk, hogy tökjó a hely, tökjó a társaság, és tökjókat beszélgetünk – így aztán jönnek. Ebből kifolyólag jó néhány eszme és világnézet találkozik nálunk hétről hétre, és bár ez időnként megakasztja az alkalom rendes menetét, az érdekes beszélgetések kárpótlást jelentenek az „anti-gördülékenységért”. Az új embereket megpróbáljuk rögvest inkább csoporttagokként kezelni, semmint szimpla „érdeklődőkként”, így már az első alkalommal is otthon érezhetik magukat, és nincs ott a levegőben az a bizonytalanság, hogy „No, itt lesznek-é vajon jövő héten is avagy sem?”

Mivel a közösségünk többnyire kereső vagy egészen újszülött keresztényekből áll, nagyon hasznosnak bizonyult számunkra a Márk-projekt. Nekem a diákkörvezetésben, nekik a Biblia-tanulmányozásban segített sokat. Kaptam olyan visszajelzést, hogy az illető ennek segítségével jött rá, hogy igenis lehet úgy olvasni a Bibliát, hogy az ne untassa az embert.

Az, hogy tanulmányoztuk a Bibliát, sokat változtatott több tag nézetén és a kereszténységhez való hozzáállásán. Ha hasonló helyzet áll fenn egy diákkörben, mármint gondolkodásmódok „ütközete”, mindenképp célravezetőnek tartom az Ige tanulmányozását, hiszen így ők is érzik, hogy egy-egy témában hol a határ, vagy mi az a norma, amit az Ige közvetít. Könnyebben tudják majd egy közös tanulmányozás után otthon forgatni a Bibliát.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?