Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Kreatív evangélizáció szerte e világon (II. rész)

0

Folytatjuk a kreatív evangélizációkat bemutató cikksorozatunkat. (Az első cikknél még mi sem tudtuk, hogy ebből sorozat lesz.) Az IFES Innovation elnevezésű kezdeményezésének célja, hogy bátorítsa a diákokat arra, hogy minél kreatívabb módon osszák meg az örömhírt, és ezeket a történeteket osszák meg egymással. Nézzük, hogy Kolumbiában, a Fülöp-szigeteken és Cipruson mivel rukkoltak elő diáktársaink.

1) Kolumbia, Bogota
“¿Revisaste tu muro?” „Megnézted már a faladat?” (Ford. megjegyzés: Vagy ha már egyetem: Elvégezted már a házi faladat?)
Kolumbia fővárosában, Bogotában az egyik diákcsoport úgy döntött, hogy az egyetemi kampuszon létrehoznak egy szobrot, ami az “ellenségeskedés falát” (Efézus 2,14) fogja szimbolizálni. A fal különböző elemekből, történetekből, képekből áll, hogy ezen keresztül Jézus életére lehessen reflektálni.

2) Fülöp-szigetek, Baguio
„Keddi kávézás”
A Benguet tartomány Baguio városában található Fülöp-szigeteki Egyetemen az IVCF egy másik keresztény szolgálattal (Day by Day Christian Ministries) közösen újraindítanak egy kávézót a kampusz mellett. A cél egy barátságos környezet megteremtése, ahol az élő zene, játékok, ingyen kávé (figyelem, magyarok!) és nasi mellett a nem-keresztények kapcsolatot építhetnek a keresztényekkel és meghallhatják az evangéliumot baráti kapcsolatokon és személyes beszélgetéseken keresztül.

Bár a cikket eredetileg az események megtörténte előtt írták (mint terveket mutatták be), itt egy kép a már megvalósult projektről.

3) Ciprus, Nicosia
„Ne tedd a koszos cipődet a kávézóasztalra.”
A Ciprusi Köztársaság fővárosában a diákok a teremtésvédelem fontosságára szerették felhívni a figyelmet, innen pedig arra, hogy az evangélium nem elválasztható a mindennapi élettől. A tengerparti szemétszedés és közös étkezés során a diákok tanulhattak arról, mit jelent a bibliai értelemben vett sáfárság.

 

A következő rövid bejegyzésben további három történetet osztunk meg Ukrajnából, Kanadából és Moldáviából. Az eredeti cikk, mely 2017 augusztusában jelent meg még a leírt események előtt, itt olvasható.

(Kép forrása: a borítókép a Pixabay-ről, származik.)

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?