Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mi ISTEN akarata?

1

Augusztus 1-2-ig együtt hétvégézett Győrben, az Egyre és a helyi Mekdsz csapata.

Hogy mi is az az Egyre?

Egyetemista Reformátusok, akik, mint szervezet jelen vannak az egyetemen, jelenleg Strifler Zoltánné Niki lelkésznő vezetésével. Az alkalmaik keddenként szoktak lenni, míg mi a diákkörrel szerdán találkozunk. A kollaboráció már régóta tervben volt, már csak azért is mert nagy az átfedés a két közösség között emberek tekintetében. Végül megszületett a hétvége pár hét lázas szervezése után. A helyszín a helyi katolikus kolesz volt, amit nagyon jó áron kaptunk meg Gábor atyától.

A hétvége témája az volt: Mi Isten akarata? Hogyan gondolkodhat Isten? 

Szombat reggel Bella Violetta és férje, Péter tartotta az áhítatot és az előadást. Peti arról beszélt, hogy ahogy a kínai nyelvben például, az hogy ugyanazt a szót más hangsúllyal mondod az teljesen mást is jelenthet, az hasonló ahhoz, amikor mi mondjuk Istennek, hogy legyen meg az Ő akarata. Nem mindegy milyen a lelkületünk mögötte.

Violetta többek között arról beszélt, hogy hogyan gondolkodhat Isten, és arról is, hogy Isten sokszor elsősorban közösségekben gondolkodik. Ez a mi kis “me-seized” gondolkodásunktól elég messze van, talán az sem véletlen, hogy Jézus “MI Atyánk”-nak szólítja Istent, így T/1-ben….

Csendes pihenő, fakultatív társasozás, majd a szakácsból lett lelkész történetét osztotta meg velünk Krisztián. Aki szerint a keresést, fürkészést nem hagyhatjuk abba, mert minden élethelyzetben szükségünk van arra, hogy figyeljünk Isten hívó szavára. 

pexels.com

Aztán sütögetés közben párhuzamosan ment a mély beszélgetés és a paraszt activity egészen pizsamáig. Másnap reggel Niki prédikált a kollégium kápolnájában, ahol énekekkel magasztaltuk Istent, és elmélkedtünk.

A hétvége zárása egy imaséta volt, ahol Istennel végig járhattuk kik vagyunk, hogyan irányítjuk az életünket, mit gondolunk magunkról. Majd elmélyedhettünk abban Isten kicsoda, milyen rábízni a terheinket, milyen belesimulni az Ő tökéletes akaratába.

Annak, hogy a közös szervezésnek kell valamilyen folytatása legyen, biztos vagyok! Szerintem nagyon jól sikerült a hétvége és külön hála az Úrnak, hogy nem keresztény kereső emberek is jelen voltak és jól érezték magukat. 

Vizy Anti, győri diákkörvezető

Szerinted miért nem egyértelmű Isten akarata? Lehet-e ennek az elrejtettségnek valamilyen „funciója”?

Facebook kommentek

komment

One Comment

So, what do you think ?