Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Miből lesz a cserebogár?

0

simba_kiaraMi a közös az Oroszlánkirályban, a bringázásban és Jézus egyik példabeszédében? Előre szólok: a csattanó kb. olyan kaliberű, mint a „Mi az összefüggés a tér, az idő és a tömeg között?”-történetben. Ha jó az idő, a tömeg lemegy a térre…

Dorkának (ELTE ÁJK) az a mondata fogott meg, mely bizonyára számotokra is ismerős lesz, hogy „Isten elvesz, de ad is helyette…”

– … merthogy az előző félévben is 6-7-en voltunk, de egy srác, akit már épp kiszemeltünk leendő vezetőnek, elmondta, hogy nagyon sokat jelentett neki a diákkörben töltött idő, de ő mostantól a debreceni teológián folytatja a tanulmányait, mert elhívást kapott a lelkészi szolgálatra. Ekkor egy pillanatra elszontyolodtunk Balázzsal, a vezetőtársammal, de tényleg csak egy pillanatra, mert jött az utánpótlás, és annyira lelkesek, nagyon hálás vagyok értük. Hallod, olyan dolgok történnek a diákkörben!

És valóban egyéb dolgom sem volt, mint hallgatni. Néha nekem sem árt.

– Két hete tartottunk egy filmklubot – folytatja Dorka. – Az egész totál spontán alakult, beszéltük, hogy kellene valami exkluzív alkalmat szervezni, ezért kiírtam egy szavazást, hogy pizzázzunk nálunk vagy filmezzünk az egyetemen, ahová nem hívő ismerősöket, csoptársakat is hívhatunk. Tökre azt hittem, hogy a kaja kerekedik felül, de nem! Szóval kedden kezdtük el szervezni, és csütörtökre hirdettük meg a God’s Not Dead-filmklubot. Aznap volt egy csomó apró akadály, amit Isten folyamatosan elhárított: rögtön az elején a beüzemelésnél, de egy srác megmutatta, hogy kell diákként belépni, és sikerült; igen ám, de a film külső winchesteren volt meg, a gép viszont csak az USB-t ismerte fel, mire valakinek eszébe jutott, hogy a neten is fent van tökjó minőségben, így ez is megoldódott, és ha kis késéssel is, de hozzáláthattunk, szó szerint. A film befejeztével pedig elmentünk még az egyik új sráchoz, aki épp aznap estére szervezett egy áhítatot a pázmányos barátaival, így velük együtt dicsőítettük Istent youtube-os lejátszási listákról : )

– Elég maszek, de annál jobb, meg tökjó ez az összefogás!

– Ja, hihetetlen volt azt látni, hogy rajtunk kívül is vannak keresztények az egyetemeken. Aztán nem akartuk, hogy nagyon hosszú kihagyás legyen a szünet miatt, ezért szerdán beültünk egy helyre, beszélgettünk, s akkor egyikünk felvetette, hogy mi lenne, ha mesélnénk egymásnak, ki-ki a maga megtéréséről. Hááát, lett aztán megosztás a javából!Theseed

– És mik az aktuális „hot topic”-jaitok?

– Most elég sok a kari botrány, és a csoportban is felvetődött, hogy milyen álláspontra helyezkedjünk az adott témákat illetően, mennyire vegyük ki a részünket a kari összefogásokból, úgy, hogy a politikába se legyen nagyon belefolyás, de azért a porba se dugjuk a fejünket.

Vagy épp a forró homokba – ilyen értelemben valóban hot topic. Apropó por és homok! Hogy hogy jönnek a zsenge ÁJK-sokhoz Naláék, a bicajom és Jézus? A híres Disney-alkotásban Simba újjáéledő királyságát a porból épp kibúvó hajtással szemlélteti. Bringázásom közben otthon a határban nem győztem csodálni a faggyal küzdő, törekvő, sarjadó őszibúza-vetést. Jézus pedig Márk szerint (Mk 4,26-29) így nyilatkozott: „Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember elveti a magot a földbe, és közben éjjel és nappal, amíg ő alszik, majd fölkel, a mag kihajt és felnő, maga sem tudja, hogyan.”

Hálát adok, Uram, az életért!

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?