Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Beruházás lakásokba = beruházás diákokba

0
túlnépesedés

Forrás: http://www.intoafricaproject.org/

A madagaszkári gazdasági helyzet a politikai zűrzavar és korrupció miatt nagyon labilis. A munkanélküliség magas, különösen a fiatalok körében, és a népesség 70%-a a szegénységi küszöb alatt él, sokan a megélhetésükért lopnak.

Egy ilyen szituációban a diákokra is nagy nyomás nehezedik. Ilyen például a lakhatás, mivel a kollégiumokban és albérletekben kevés a hely. Előfordul, hogy hat férfi és nő lakik együtt egy kicsi helyen, ami elősegíti a promiszkuitást, és könnyen vezet szexuális erkölcstelenségekhez. Néhány helyen már külön szó jelöli az ilyen alkalmi kapcsolatokat: „kicsi kampuszférj vagy -feleség”. Az abortusz gyakori.

Hogyan reagál minderre a madagaszkári diákmozgalom (UGBM)? Általában kinevetik a keresztyén diákokat erkölcsi mércéjük miatt. Mindennap érzik a nyomást, hogy igazodjanak a többséghez az erkölcstelenségben. Az UGBM segít a keresztyén diákoknak abban, hogy egy olyan világnézetet alakítsanak ki, mely menedékül szolgálhat számukra. Minden héten találkoznak, hogy bátorítsák és erősítsék egymást. Így tudnak megállni a nehézségek közepette.

A szeniorok azzal próbálnak segíteni, hogy lakásukat diákok részére bocsátják. Ez segít abban, hogy a végzettek jobban megértsék a diákok szükségeit, és támogatni tudják őket. A szeniorok csoportjának titkára és felesége négy szobát bérelt ki női diákok részére, függetlenül attól, hogy keresztyének-e vagy sem. Mindez bizonyság a diákok szülei számára, és persze örülnek, hogy lányaikat biztonságos helyen tudhatják. Nagyszerű lehetőség ez a diákok számára, mivel a szeretet egy modellét látják így maguk előtt.

Imádságban gondoljunk a madagaszkári diákokra, akikre nap mint nap nyomás nehezedik. Gondoljunk az ottani diákmozgalomra, amint különböző módjait keresik annak, hogy támogassák a diákokat a lelki bátorítás mellett. Bár az UGBM nem tud annyi szobát biztosítani, amennyi szükséges, gondolkoznak egy építési projekten, ami biztosítani tudna néhány szobát a hallgatóknak. Imádkozzunk, hogy a diákok találjanak szobát, ahol saját neműekkel lehetnek együtt, hogy ezáltal tisztán tudják megtartani magukat.

Az eredeti cikk ezen a linken olvasható.


A madagaszkári IFES-kórus fellépett a malagézi nyelvű Biblia-kommentár átadóján. A részletekért katt ide!

Madagaszkár fővárosa, Antananarivo

Madagaszkár fővárosa, Antananarivo

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?