Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Kezdjetek el (f)élni!

0

Tegnapelőtt elvesztettem a kesztyűm – tegnap a portásfülke ablakából csókolt kezet nekem. A kiskanalamat csak 3 hete keresem – szintén tegnap megtaláltam az irodai tejfölben. Jézus is azért jött, hogy „megkeresse és megtartsa, ami elveszett (Lk 19,10)”. Jeremiás meg… Tényleg, miért jött Jeremiás? Miért szolgált évtizedeken keresztül a látszat-reménytelenségben?

logo

Ez is lehet azon témák egyike, melyen elmerenghetünk a 2015-ös Téli Táborban. A főállású MEKDSz-munkatársakat addig is asszisztensek segítik a szervezésben. Glóri szerint a diák-szemszög rendkívüli innovativitást, frissességet visz az egész tervezés-előkészítésbe, ötletelésbe. A konkrét feladatokról Szabó Noémit, Gőbl Liszit, Forgács Misit és Kasza Noémit kérdeztem.

1) Mit jelent pontosan ez az asszisztens-lét? Mit csinálsz?

Sz. N.: Pontosan én sem tudom, még sosem voltam asszisztens. 🙂 Ettől függetlenül körülbelül úgy képzelem el, hogy én leszek Roni tábori jobb keze, hogy az IQ-ja a négy nap végén is annyinak látszódjon, mint amennyi valójában.
G. L.: Beláthatok kicsit a „kulisszák mögé”, együtt tervezhetek, ötletelhetek Glórival a tábor lelkiségi részéről, és ráadásul együtt imádkozhatunk a jelentkezőkért. Ezen kívül még segítek, amire kérnek.
F. M.: A színpadhoz kapcsolódó dolgok zökkenőmentessé tétele azáltal, hogy rendelkezésére állok Áronnak mint stage managernek.
K. N.: Hajde Beának segítek leginkább régi MEKDSz-tagok, -támogatók felkutatásában, elérhetőségeik naprakésszé tételében és most a MEKDSz-pólók beszerzésében. Persze minden más apró-cseprő feladatban is, ami megkönnyíti Bea munkáját.

2) Miért vállaltad el?

Sz. N.: Mert MEKDSZ, jók a célok.
G. L.: Mert már jó ideje „szívem csücske” a MEKDSz 🙂 és érzem, szeretnék hozzátenni, nemcsak „fogyasztani”.
F. M.: Kíváncsi vagyok, milyennek fogom látni így, ebben a szerepben a tábort. Más élmény volt „sima” táborozóként és más volt csoportvezetőként is. Hátha most se lesz másképp.
K. N.: Gyógytornászként dolgozom, de épp akadt némi ráérő időm, és úgy gondolom, a változatosság gyönyörködtet, egyébként is szívesen belelátok szakmámtól eltérő területekbe is. És nem utolsósorban a szívemhez nőtt a MEKDSz, sok szép emléket őrzök róla.

3) Mennyiben fog ez hozzátenni a tábori élményedhez, jelenlétedhez?

Sz. N.: Sokban. Igazából az hiányozna, ha nem lenne semmilyen feladatom, hiszen ezt együtt kell összedobni, így az igazi.
G. L.: Hiszem, hogy amibe az ember belefektet, abból még többet is kap, tanul. Szeretnék fejlődni a felelősségvállalásban és abban, hogy más emberekért teszek valamit, még akkor is, ha ez némi plusz energiával is jár. Jó lesz idén szolgálni is! 🙂
F. M.: Ezt nem tudom előre megmondani, de az biztos, hogy így kevesebb szabadidőm lesz. Cserébe, remélem, a többi táborozó maradandó élményben részesülhet.
K. N.: Valószínűleg más lesz, mint amikor „mezei” táborozóként vagyok jelen, de biztos vagyok benne, hogy a munka ellenére felejthetetlen élmény lesz belátni a kulisszák mögé. Remélem, lesz lehetőségem bőven arra is, hogy a rég nem látott pécsi MEKDSz-eseimmel minőségi időt tölthessek.

Nem jelentkeztél még a Téli Táborba? Láss be Te is a kulisszák mögé, majd némi támogatással is akár, eredj nyomába az elveszett linknek! Segítünk: itt megtalálod.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?