Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

„Künn a fákon újra szól a…”

0

„Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem munkálkodnak és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon dicsősége teljében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy.” (Mt 6,28-29) A virág-motívumra fókuszálva, némi átfogalmazással élve: „Figyeljétek meg Kamillát és Borókát, hogyan növekedik általuk a diákkör…” A SOTE ETK bimbózó diákköréről.

Toad-lily-006A Kamillával történő telefonbeszélgetés után ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy Glóri nyakába ugorjak, és elmondhassam neki, mennyire jó ötlet volt a téli táboros „Mindenki menjen oda, ahol a saját egyetemi karát látja a falra kiragasztva, és ott imádkozzon együtt »földijeivel«”–projekt. A másodéves gyógytornász lány ugyanis így ismerkedett meg Borókával, akivel akkor elhatározták, újjászervezik a csoportot.

– Egy évig nem volt diákkör – mondja Kamilla -, de most a vezetőtársammal és az itt tanuló ismerőseinkkel végre sikerült időpontot találni, ami persze sose jó mindenkinek, de 6-an azért vagyunk általában. Csütörtökönként fél 5 körül szoktuk kezdeni az alkalmat, ekkorra már picit ugyan fáradtak vagyunk, ezért először csak beszélgetünk, majd jön egy kis BT meg ima.

– És mennyire tudjátok megosztani a feladatokat? – kérdezem.

– Egyelőre Borókával mi próbálunk ketten készülni az alkalmakra, most még nagyon a dolog elején vagyunk, a cél egy stabil csapatot létrehozni, hogy legyen egy „magja” az egésznek. De a múltkor pl. mindenki elhozta a kedvenc igéjét, így tényleg teljesen együtt raktuk össze az alkalmat.

Kamilla még egy előnyét emeli ki a fent említett téli táboros programnak:

– Egy csomó szeniorral is találkoztunk, akik szintén az egészségtudományira jártak, és megerősített a tudat, hogy ők egyáltalán vannak, bátorítanak és imádkoznak értünk.

A kezdő parafrázist folytatván: „…Salamon dicsősége teljében sem öltözködött úgy, mint a diákkörök közül egy.” Vajon melyik? : )

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?