Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Ami a való

0

Az újjáledő diákkörök történetei Krisztus feltámadását ábrázolják ki számunkra. Szép és jó, nemes dolog ezekről írni, olvasni, hírt adni itt, a Postit!-en. De Jézus a feltámadás előtt szenvedett is és meghalt. Cikkezhetnénk vonagló diákkörökről – de helyeződjön a fókusz most inkább a „big picture”-re: üldözésre, attrocitásokra, a metaforákat nélkülöző rideg realitásra. Pontosabban, hogy mi hogyan kapcsolódhatunk mindezekhez.

Forrás: https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/

Forrás: https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/

Talán nem lesz sokak számára meglepő, ha az előző mondathoz azt fűzöm hozzá: imában mindenképpen. Ez történt múlt hét csütörtökön is, amikor különböző keresztény szervezetek: a Budapesti Baptista Ifimisszió, a Crescendo, a CrossSound, a FÉK és a MEKDSz gyűltek össze a „Térdre, magyar!” rendezvény keretében, hogy az üldözött keresztényekért (is) könyörögjenek az Úrhoz.

Bayer Áron, a MEKDSz főtitkára azt mondta: „Magyarország Európában vallásilag szinte a legszabadabb ország, burokban vagyunk itt, a Kárpát-medencében, elzárva a saját kis világunkban, egyfajta »ütközőpontként«, mert míg tőlünk nyugatra és északon a szekularizmus a gátja az evangelizációnak, keleten és délen a keresztényüldözés. Ez utóbbi volt az első téma az imaesten. Megemlékeztünk a nemrég lefejezett 22 egyiptomi kopt keresztény férfiról, és a kenyai egyetemi mészárlás áldozatairól, imádkoztunk a hozzátartozóikért.”

térdre_magyarRadányi Panni, a Pázmány BUSz diákköréből kiemelte: „Ez az este jó alkalom volt arra, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy mi történik körülöttünk. Az ilyesmi bennem mindig a kontrasztot erősíti, hogy ahhoz képest, hogy mások az életükkel fizetnek a hitükért, mi könnyen eltunyulunk mint keresztények. Imádkozom azért, hogy legyen ébredés a nyugati keresztények körében, úgy látom, erre rendkívüli szükség van.”

Áron egy, a diákkör-vezetői kapcsolatlistára küldött leveléből vett idézettel és közösségvállalásra történő buzdításával búcsúzom: „Világszerte sok petíciót adnak be keresztények annak érdekében, hogy meg legyen már fékezve a vérengzés. Ezen a linken is egy ilyet írhattok alá. Igaz, hogy a helyzet várhatóan rosszabb lesz – Jézus előre megmondta, hogy az övéit üldözni fogják –, de ez nem azt jelenti, hogy ezt beavatkozás nélkül kell tűrnünk.”

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?