Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Az Isten országa nem evés és ivás – vagy mégis?

Moliére szerint azért eszünk, hogy éljünk, nem pedig azért élünk, hogy együnk. Ha nem ennénk, nem élnénk. Az evés és ivás az ember alapvető szükségletei közé tartozik, ezért is találó, mikor Jézus a Jn 6,35-ben a következőket mondja: „Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg…” És ha ez nem lenne elég, hozzáteszi: „…és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha.”

The-Jesus-Toaster-DetailUgyanúgy, ahogy étel és ital nélkül meghalunk, úgy Jézus nélkül lelkileg halottak vagyunk. Az eheti (micsoda szójáték!) magyar Postit!-bejegyzések az evés köré csoportosulnak, ezért a nemzetközi hírek közül két olyan történetet halásztunk össze, amely bemutatja, hogyan tudta Isten az IFES-t használni abban, hogy az emberek lelki étvágyát és szomjúságát csillapítsa.

Az első történet a ISCF-ről, a Fülöp-szigeteki IVCF középiskolai szolgálatáról szól. (Bár az IFES szolgálatának fókuszában az egyetemisták állnak, egyes diákmozgalmaknak van középiskolások felé irányuló szolgálata.) A diákok elmondása alapján az ISCF lelki táplálkozásuk fontos részét képezi. Az egyik ISCF-esemény után a következőket mondták. „A mai nap olyan volt, mint amikor zsenge kókuszt eszel: mindegyik része felhasználható, semmit sem kell kidobni.” Egy másik diák szerint a programok olyanok voltak, mint egy gyümölcsmix jéggel (ez egy Fülöp-szigeteki finomság): egymásba olvadva még finomabb ízt adnak ki. Egy harmadik diák pedig egy erősen fűszeres ételhez hasonlította az alkalmat, mely ugyan csípős, mégis visszajársz rá. Láthatjuk, hogy Isten fel tudja használni a középiskolások felé való missziót, hogy megelégítse az éhező lelkeket.

20140218_thirstyA második történet arról szól, hogyan csillapítja Jézus az emberek szomját. Sokunk vágya, hogy Jézussal napi szinten találkozzunk, és feltöltekezzünk az élő vízzel az imádságon és az Ige olvasásán keresztül. Az InterVarsity/USA és az IVCF Canada létrehozott egy digitális eszközökről elérhető bibliatanulmányozó-sorozatot „Thirsty” néven, ami abban hivatott segíteni, hogy mindennap mélyet meríthessünk Isten életet adó vizéből. A napi igeszakaszhoz három kérdés társul, amely segít abban, hogy feldolgozzuk az olvasottakat és alkalmazni tudjuk saját életünkre. Emellett fut a Red Cup [Piros kupa] kampány, melynek célja, hogy a nem keresztyének is olthassák szomjukat. A módszer egyszerű: felállítanak egy asztalt az egyetem területén, és piros pohárban vizet kínálnak minden arra járónak. Azoktól, akik megállnak, megkérdezik, hogy mire szomjas a négy opció közül: szeretet, cél, öröm és siker. Ezekben a beszélgetésekben aztán gyakran szóba kerül Jézus élő vízzel kapcsolatos kijelentése. Íme, máris kész a lehetőség bizonyságot tenni.

Isten országa nem fizikai értelemben vett evés és ivás, viszont annál inkább az élő kenyérből és vízből való részesedés. „Ízleljétek és lássátok meg, hogy jó az Örökkévaló!” (Zsolt 34,8a; Egyszerű fordítás)

Itt és itt találsz két cikket, azt bizonyítandó, hogy ez az egész nem kitaláció.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?