Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Világ keresztényei, egyesüljetek!

0

Közeledik a szorgalmi időszak vége, így lassan a Postit! is elmegy pihenni, a diákok pedig felkészülnek, hogy nyári álmukat aludják. Ám vannak, akiknek igencsak mozgalmas lesz a nyaruk.

Négyévente kerül sor az IFES-világtalálkozóra, ami nagyszerű lehetőség arra, hogy diákok, szeniorok, munkatársak, támogatók és vezetőségi tagok szerte a világból találkozzanak. Az esemény célja, hogy megosszák egymással, hogyan dolgozik Isten az egyetemeken a világ különböző pontjain.

worldassembly2015_en

Az előző világtalálkozónak az európai régió adott otthont Lengyelországban. A soron következő World Assemblyre pedig idén július 22-30. között Mexikóban kerül sor, úgyhogy mindenki felkészülhet egy kis latin-amerikai vendéglátásra. Az idei év szlogenje: „Együtt. Krisztusban. A misszióban. Az egyetemeken.” A hangsúly a Krisztustól kapott egység megerősítésén lesz, amihez hozzájárul a kölcsönös elköteleződés is, hiszen az Isten által ránk bízott munkában nagyon fontos, hogy támogassuk egymást.

A konferencia előtt, július 20-22. között egy kis elő-világtalálkozóra is sor kerül, amin csak diákok vesznek részt. Július 22-26. között pedig külön szekció fut majd azoknak, akik tanítanak vagy kutatnak az egyetemen. Bár az esti programokra ők is becsatlakoznak, napközben külön műhelymunkákon vesznek részt, amiken az egyetemi tantestülettel kapcsolatos kihívásokról beszélgetnek.

A konferencia főbb programpontjai és témái, a teljesség igénye nélkül: a Szentírás tanulmányozása (főként a Filippi levél és Dániel könyve alapján), egyetemi misszió, az evangéliummal kapcsolatos ellenségeskedés és üldöztetés, valamint a nemzetközi közgyűlés.

Külön öröm, hogy magyar MEKDSz-esek is ki tudnak jutni erre az eseményre. Hátha Frei Tamás is arra jár, és forgat egy „Itt is vannak magyarok”-dokumentumfilmet. A magyar delegáció tagjai: Bayer Áron, a MEKDSz jelenlegi főtitkára, Rab Fanni vezetőségi tag (és igen, a Postit! főszerkesztő-asszonya), valamint Hajde Balázs kapcsolati munkatárs (alias utazótitkár). Haj de örülünk nektek! Aztán amit kinn kaptok, hozzátok haza és osszátok meg, hadd gazdagodjunk mi is általa.

Az alábbi videó talán egy kis ízelítőt ad arról, milyen is egy ilyen:

IFES World Assembly 2011 Overview from IFES World on Vimeo.

Nagy buli lesz, az biztos. Imádkozzatok azért, hogy Isten az ő jelenlétével áldja meg ezt a találkozót.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?