Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Szolgálat az árnyékszékről

0

Márciusban hírt adtunk a perui diáktársainkról, akik egy webes platform létrehozásával szolgálnak az egyetemre készülő diákok felé. A weboldalon a tanulók linkeket és egyéb erőforrásokat oszthatnak meg egymással. A projekt neve: Uconecta. Az u utal az egyetemre (universidad), a conecta pedig a kapcsolódásra. Aki kíváncsi, mi történt azóta ezzel a projekttel, olvasson tovább.

Pár hónapja tehát a csapat megpályázott egy állami pályázatot, amit a több mint 500 jelentkezőből meg is nyertek. Ez tette lehetővé számukra, hogy beindítsák web-alapú szolgálatukat.

A pályázat megnyerése egyúttal némi érdeklődést is felkeltett az egyetemi diákokban és tanárokban az Uconecta iránt. A projekt egyik vezetője, David Jeyachandran elmondta, hogy amikor a rendszermérnök szak vezetőjével beszélt arról, hogy milyen jó lenne találni egy helyet a kampuszon, ahol dolgozhat az oldalon, a tanszékvezető teljesen belelkesedett, mivel remek lehetőséget látott ebben más diákok inspirálására. Amikor David megemlítette, hogy csupán WiFi-re és egy asztalra lenne szükség, a tanszékvezető felajánlott egy kicsi szobát, ami, mint később kiderült, korábban egy mosdó volt.

Így, hogy most már a kampuszon belül van egy iroda, David több időt tölthet a diákokkal és könnyebben együtt dolgozhat velük. És persze könnyebb belebotlani olyanokba is, akik korábban már jártak a diákkörben, és így tudja bátorítani őket arra, hogy menjenek el újra. Több diákot is megismer, és lehetősége nyílik mélyebb kapcsolatokat kialakítására is.

Olvasd el az eredeti cikket itt. De vigyázz!

Olvasd el az eredeti cikket itt. De vigyázz!

David a csapatban keresztényekkel és nem keresztényekkel dolgozik együtt. A webes platform fejlesztése során egészen hétköznapi módon oszthatja meg Krisztus szeretetét. Hosszú utat tettünk meg azóta, hogy közel egy évvel ezelőtt hírt adtunk az IFES blogján az Uconectáról. És még hosszú út áll előttünk, ha az Uconecta Peru határain kívülre kerül. De most már legalább van irodánk, ahol dolgozhatunk! – mondja David.

Imádkozzunk ezért a szolgálatért, hogy az ex-mosdót origóként használva minél több embert elérhessenek az evangéliummal.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?