Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Revive leves

0

A receptet, az IFES által 2019 decemberében szervezett Revive konferencia ihlette egyik diákunkat, Koller Henit. Fogyasszátok szeretettel!

pexels.com

Hozzávalók:

1 db gyülekezeti és mindenféle egyéb tevékenységben elszenesedett huszonéves egyetemista

½ kg hitetlenség

½ kg szorongás

2 dl önzés

½ kg félelem

¼ kg teljesítménykényszer

2 l isteni szeretetalaplé

1 gerezd Szentlélek

1 csipet imaközösség

2 szál bátorság

végtelen mennyiségű isteni kegyelem és erő (ehhez a mennyiséghez Marika néni tábori nagy kék kondérját javaslom)

 Elkészítés:

1.     A kiégett egyetemistát apróra vágjuk. A félelmet és a szorongást alaposan megpucoljuk és felkockázzuk, a hitetlenség leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.

2.     Az önzést megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott egyetemistát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a teljesítménykényszer, szintén egy keverésig, majd a szorongás, utána pedig a megpucolt és felkockázott félelem. 2 napig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter isteni szeretetalaplével.

3.     Utána hozzáadjuk a felcsíkozott hitetlenséget, megszórjuk egy csipet imaközösséggel, belereszeljük a Szentlelket, és fedő alatt főzzük 3 napon át.

4.     Ha az egyetemista szíve megpuhult (ízlés kérdése, hogy roppanósan vagy szétfőzve szeretjük), hozzáadjuk a felkarikázott bátorságot, és még fél napig főzzük.

5.     Közben Isten kegyelmét összekeverjük az erejével, majd, ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és egy további életen át főzzük.

A levest elkészítve azt tapasztalhatjuk, hogy az elszenesedett, szorongó egyetemistánk végre megértette, hogy az evangelizáció, az embertársak elkötelezett szeretése nem egy fojtogató, izzadtságszagú, önerőből készülő kotyvalék. Hogy ehhez kérhet és kaphat erőt és bátorságot Istentől. A felelősség súlya már nem sebesíti ki a vállát, felszabadult. A zsák még ott a hátán, de kapott bele egy-egy zacskónyi örömöt, bátorságot és a tudatot, hogy nincs egyedül.

Kiscsoport a konferencián

Koller Heni

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?