Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Magas lovon és Isten tenyerén

0

Volt egyszer egy Corvinusos + Elte Bölcsészes + Sotés BK-Fúzió!

A mostani fúzió házigazdája a SOTE bibliaköre volt, a NET-ben találkoztunk.

A csillárról is lógtunk

A találkozó kezdő foglalkozásai játékos feladatokra fókuszáltak, ahol megismerhettük kicsit egymást. Voltak : körjátékok, rímes-cowboyos páros-szavas leszámolások hozták elő az emberekből a jókedvet, humort, és a nyitottságot a másik iránt.

Egy kis „kitérő”…:

A hindu gondolkodásban minden élet szent. Ilyen értelemben a tehén is egy ugyanolyan szent élőlény, mint minden másik. Ami miatt megkülönböztetett figyelmet kap, az az, hogy az emberiség egyik anyjának tekintik. A tehén a tejet adó anya. Gyakran a nyugati ember megmosolyodik a körforgalmi dugók okáért, Indiában, aminek egyik indoka akár ez az állat is lehet..

India szent állata tehát a tehén…🐮🐂

És hogy ez hogy jön ide?

A következő csoportfoglalkozás tematikája egy hajós luxusutazást, valamint egy hajótörést foglalt magában, ahol a résztvevőknek egy fejtörő feladványt kellett megoldaniuk. Össze kellett állítani 4-5 fős csoportfelbontásban egy olyan 5 hétköznapi tárgyból álló listát, ami magában foglalta azokat a tárgyakat, amiket ilyen esetben nemcsak életveszélyes helyzetekre, hanem yachtos élményutazásra is egyaránt fel lehetett használni.

A közös megbeszélés után 5 hétköznapi tárgy került fel a végleges listára, ha túl akarnánk élni ezt a hajótörést :

  • egy balta,🔨
  • egy biblia,📙
  • egy telefon,🤳
  • egy fűrdőruha,🏊‍♀️
  • és nem utolsósorban a Földön lévő metánkibocsátás egyik fő felelőse, legfőbb élelemforrásunk: a szép szent, kövér tehén 🐮.

Az előző csoportfoglalkozást azután egy személyes tanúságtétel követte, amit az Egyesült Államokban élő negyedéves orvostanhallgató és hivatásos nagyszerű, SOTEs bibliakörös magyar tornász :

Bevetés közben : https://www.youtube.com/watch?v=f_yXh4-NgaY

Szarvas Dávid tartott, a többiek számára, YouTube-ra feltöltött videói, és személyes beszámolói alapján. Itt többek között szó esett Dávid tornász karrierjéről, azokról a belső pszichológiai tényezőkről, hogy mennyire fontos a hit, és az emberi akarat, valamint a cél mivolta az ember életében, ha sikereket akar elérni az életben, de ami a legfontosabb—-hogy mennyire fontos az ember és Isten között lévő folyamatos bensőséges kapcsolat, akár a nehéz élethelyzetekben is, mint amilyen egy lóról való esés versenyszituációban.

Ilyen kérdések mentén beszélgettünk :

Hogyan tudnál mennyei kincseket gyűjteni?

Szerinted hogy volt kitartása Jézusnak?

Mire kéred Istent mostanában imádságaidban?

Végül de nem utolsó sorban pedig a közös bibliakörös alkalmunkat egy nagyszerű, és meghitt zenés áhítattal zártuk.

Nekem személy szerint nagyon jó volt ez az összejövetel, mert betekintést kaphattam más élethelyzetekbe, új ismereteket, és ismeretséget sajátíthattam el. Én friss keresztény vagyok, mindössze talán 3 hónapos megtéréssel, de nekem ez a beszámoló, és az eseményen lévő társas interakciók mind-mind azt az isteni sugalmazást szolgálták, hogy igenis fontos a magunkba vetett hit, akarat, erő, elszántság, és belső motiváció, a sikereink szempontjából.

Berci, SOTE

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?