Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Veszprémi MEKDSZ az egyetemi Ki mit tud?-on

0

Kiállni, megmutatni, menni és menni. Mentünk, hisz SZTÁROK leszünk! 😉
A Pannon Egyetemen, Veszprémben a Mekdsz-isták neveztek a helyi Ki mit tud?-ra. Hang nélkül a színpadon, zongorakísérettel dolgoztak a ‘szeretetügynökök’.

Veszprémben hagyomány, hogy valami kis történettel, egy kis színjátszással mindig bemutatkozik a MEKDSZ. A kérdés így már csak az volt, hogy mivel rukkolhatnánk elő. A csoportban nem szerepelt színjátszó, sem versmondó, így a pantomim maradt az a verzió, amit mindannyian el tudtunk vállalni. Istennek hála, most jár hozzánk egy ügyes zongorista, aki mint háttérzenész, zongorajátékával mesélte el a történetet. S mi is történt? Mi voltunk a szeretetügynökök 5 perc erejéig.

A szeretetügynöknek meg kellett mentenie a szélsőségekben élő, kiégett egyetemistákat: egy alkoholistát, egy szerelmi bánatost és egy karrieristát. Dülöngélés, nemtörődömség és nagy önfejűség egy másfél literes sörösüveg társaságában – így jelent meg a színen az első delikvens. A szeretetügynök menő napszemüvegében piros papírszívvel közeledett felé. Nem könnyű eset a részeg, de valami mégis megérinti, meglepő szeretetet tapasztal, és öröm önti el szívét, igen: most már ő is egy lehet a szeretetügynökök közül! Nagy hévvel és sok piros szívecskével indul neki a semmit sem sejtő nézőközönségnek. 😀

A nézők megközelítése közben a melankolikus zenéhez társul újabb szereplőnk, a gyászos estélyiben keringőző szerelmes lány. A tettrekész szeretetügynök ismét elindul, hiszen meg kell mentenie a szívgyötrelemben tengődő lelket. A lány szíve nehezen fogad el bármilyen jóságot, hiszen teljesen összetört. Válasza: visszautasítás; magába roskadva ül csupán, míg egyszer csak megjelenik a színen a nagy törtető.

Karrieristánk nem kíméli a széken ülő szerelmetes lányt, hanem egy gyors mozdulattal lelöki a földre. A szeretetügynök újabb ügyfele karrierről, sikerről, pénzről szóló A/4-es lapokat szór szerteszét, és észre sem veszi az ügynököt. Ő azonban próbálkozik, hiszen Isten sem hagy minket magunkra a vakságunk miatt. A karrieristáról minden visszapattan. A nézőtérről visszatér az első megtért, az egykori alkoholista, és ő is próbál hatni a sikerorientált pénzhajhászra. A fő szeretetügynöknek végül enged a karrierista lány – elfogadja tőle a piros szívecskét. Örömmel a szívében veszi észre, hogy az ex-alkoholista a megtört szívű szerelmes felé mutat. Igen! Kitalálhattátok! A szerelmi bánatos a karrierista lánytól fogadja el a piros papírszívet.

Lassan zárul is a produkció, hisz mindenki megmenekült. MEKDSz-tagunk is felpattan a zongorától, és közösen táncolunk a színpadon. Öten piros papírszívekkel váltunk boldoggá a saját pantomimünk alatt. Reméljük, hogy a nézőknek is legalább annyira tetszett, mint nekünk.

Péter Hajnalka

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?