Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

BK – BBK – BKK

0

Március 28-án adják át a vadonatúj metróvonalat, ami a Madárhegytől egészen a Bosnyák térig behálózza fővárosunkat. Sőt, képzeljétek, még a MEKDSz berkeibe is beférkőzött a BKK! Azt kérdezed, hogyan? Kérdezed vagy sem, elmondom. Baráti Kacagás és Kuncogás formájában, ami egyik diákkörösünk (állítólagos) spontán asszociációja volt a fent említett mozaikszóra. Sokkal érdekesebb azonban, hogy miért nyúltam kvázi a József Attila-i „Szabad-ötletek jegyzékéhez” – mert a Bölcsész Biblia-kör (BBK) és az Eötvös Collegiumi Biblia-kör (BK) ökörködésben gazdag közös alkalma kitűnő táptalajt biztosított az efféle bolondgombák növekedéséhez, fejlődéséhez.

A kíváncsiak kedvéért közrebocsátom a BK-sok és BBK-sok szóasszociációt, csemegézzetek örömötökre! Vigyázat! Nyomokban „miért? mert jó!”-kat, „de jó!”-féléket tartalmazhat!

Másodízben pedig az egyik BBK-s diákkörvezetőnek, Panninak beszámolóját olvashatjátok: „Nagyon sokat énekeltünk – már csak ezért is szükséges lenne egy újabb összejövetel, ugyanis a gitárosukat nem akarják nekünk adni. Természetesen beszélgetésből sem volt hiány meg különböző mulatságos vagy inkább kínos történetek elmeséléséből. : ) Kaptunk néhány kiváló receptötletet („Lajos klasszik”), és megtudtuk, ki mit énekel a zuhany alatt. Vagy nem. : ) Egyszóval jól éreztük magunkat együtt, 11 után is alig akaródzott elhagyni az irodát az utolsóknak.”

Ez utóbbi mondatból kifolyólag és a „Mit vittél?” kérdésre adott válaszok – hogy csak néhányat említsek, a teljesség igénye nélkül: „a közösségbe tartozás érzését”, „lehetőségeket”, „reményt, jókedvet, örömöt”, „kételyt”, „megkönnyebbülést” – tanulsága alapján nem kétséges: megyünk mi még együtt a Kende utcába!

Szabad-ötletek jegyzéke a la MEKDSz

Nos, mik is pontosan ezek a szabad ötletek?

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?