Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

A rózsa… neve? Köve?

0

Amikor közösségépítés, természetjárás és a Rózsa-kő legendája találkozik… Hogy hogyan? A keszthelyi és a veszprémi diákkör utánajárt. A továbbiakban közölt levél feladója egyenesen a Rózsa-kövön üldögélő Pádár Tomi et al.

Sziasztok!

Pádár Tomi vagyok a keszthelyi diákkörből. Tavaly ősszel alakultunk, kis csapat vagyunk egy kicsi kampuszon.  A félév elején felmerült bennünk, hogy kéne egy csapatépítő programot is szervezni, hogy jobban megismerjük egymást, és új embereket is be tudjunk vonni. Mivel kevesen vagyunk, ezért arra gondoltunk, hogy más csapattal együtt szervezzük a programot, és mivel a Pannon Egyetem veszprémi karjain is működik MEKDSz-diákkör, ezért adott volt, hogy velük közösen kéne valamit csinálni.

Mire megkerestem volna a veszprémi diákkör vezetőjét, már kaptam is egy e-mailt tőlük hasonló szándékkal, aztán már kezdtük is szervezni közös kirándulásunkat. Április 12-én, egy gyönyörű szombati napon mentünk Badacsonyba. Veszprémből 6-an, Keszthelyről 2-en mentünk, és még 2 nem mekdsz-es ismerősöm csatlakozott hozzánk, akik közül az egyik badacsonytomaji, ismeri a hegyet, ezért ő lett a túravezetőnk. Mielőtt velük találkoztunk volna, természetesen rögtön az elején eltévedtünk (egy másik irányba fordított táblának köszönhetően…); de legalább azt a részt is láttuk.

Mikor rátaláltunk a helyes útra, hamar össze is futottunk Daniékkal, akik frissen sütött kürtőskaláccsal vártak minket. Ezután felmentünk a Kisfaludy-kilátóhoz, ahonnan páratlan szépségű panoráma nyílt a Balatonra. Tovább haladva a Ranolder-kereszthez értünk, majd egy bazalt lépcsősoron leértünk a Rózsakőhöz, amire persze rá is ültünk, mert a legenda szerint, ha valaki ráül a kőre a Balatonnak háttal, az szerencsés lesz a szerelemben. (Ha a kiszemeltjére gondol, összejön vele, ha a kedvesére, boldog házasságuk lesz. ) Végül a Pince-soron keresztül leérkeztünk Badacsonyba, ahol belekóstoltunk a méltán híres borvidék nedűjébe, majd elbúcsúztunk.

Szép, vidám napot töltöttünk együtt a veszprémi diákkörrel közösen, jó volt megismerkedni velük, és a következő félévben is biztosan lesz közös programunk.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?