Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Egyetemes MEKDSz-tétel

0
„A gráf dolgok és rajtuk értelmezett összeköttetések halmaza” – a gráfba behelyettesítjük a diákkört, majd megkapjuk az egyetemes MEKDSz-tételt, ahol dolgok = diákok + szeniorok. A tételt Benedek Zsolti bizonyítja a régi motoros és a friss BME-sek találkozójának történetével.

A nagy ötlet akkor vetődött fel, amikor Patrickkal, az új szilászunkkal sajtburgereztünk a McDonald’sban, a diákkör jövőjén tűnődve.
A szervezés két csatornán folyt:
1. Írtam a régi BME-s MEKDSz-esek levelezőlistára, abban bízva, hogy lesz legalább egy lelkes ember – erre hatan-heten válaszoltak, hogy jönnének, nagyon felemelő volt!
2. A mostani MEKDSz-eseknek Facebookon küldtem üzenetet, és eljöttek sokan – pedig a BME 9. hete körül már nem könnyű ám megjelenni a hétfő este 6-os alkalmon.
A bemutatkozó kör után néhány körkérdést tettünk fel a régieknek:
 – Mivel foglalkoztok? Villamos- és építőmérnök, mérnök tanár, programozó, gazdasági csoportvezető… Elég színes volt a társaság!
 – Nehéz volt-e az átmenet az egyetem világából a munkáéba?
 – Hogyan változott a hitéletetek, miután dolgozó emberek lettetek?
Először attól tartottam, hogy nehéz lesz majd szóra bírni a társaságot, de a régiek olyan részletesen válaszoltak és láttak el bennünket tanácsokkal, hogy néha már szinte le kellett állítani őket… A beszélgetést közös énekléssel zártuk. Az énekeskönyvünket még a régi társaság állította össze, így minden lapját jól ismerték. 😉

Tanulságos este volt; amit a már végzettek hangsúlyoztak:
1. Kevesebb időnk lesz dolgozó emberként; habár nincsenek zh-k, vizsgák, mégsem szabadul fel több idő, mint ahogy képzeltem.
2. Tanulj (tényleg!!!), mert nem tudhatod, mire lesz szükséged a megszerzett tudásból.
3. Bízz Istenben, és mindenen átsegít, még ha nagyon zűrösnek is látszik az egyetem vége, illetve a pályakezdés.


Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?