Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Szabadság – szekerem

0
escher_horseman

Lassan, kocsis, elhagytad a szekered!

„A pénz, a pénz! Ez ám a bökkenő. Ez életünkben a szekérkenő. Nélkűle a kerék lassan forog, s forgása közben szörnyen nyikorog. Azonban érte nem töröm magam…” – hááát, azért… Már hogyne törném! Illetve törné magát egy tervező diákkör. Hogy is volt ez pontosan, Dóri?

Pályázatírás. Formális stílus, „Jaj, ezt most hogy fogalmazzam meg?!”, „Még ezeket a papírokat is elő kell túrnom valahonnan!”, éjszakába nyúló papírmunka. Abszolút rendben van/vagy, ha ezeket társítod e bekezdés első szavához.

A Pázmány Információs Technológiai és Bionikai Karán ülésező VIFI-vezető, Tihanyi Dóri azonban még néhány dolgot hozzátesz a fentiekhez:

– A régi diákkörösök anno pályázatot nyújtottak be egy alapítványhoz, melyben anyagi támogatást igényeltek a diákkör működéséhez. Pozitív elbírálásban részesültek, s ebből évekkel később mi is bátorságot meríthettünk.

Ha már szekér (ld. Petőfi-idézet), nem árt megjegyezni: említett jármű akkor és csakis akkor halad előre zökkenőmentesen, ha „ki van mind a négy kereke”:

1. A szándék.
2. Egy lelkes diák, aki összeállította és megírta a teljes pályázati anyagot.
3. Egy kedves dékán asszony, aki a végső leadás előtt lemeózta a munkát.
4. Egy Miklós atya, aki elvállalta, hogy megtartja a Keresztkérdések c. előadás-sorozatot.

A keresztrúdról nem is beszélve – egy egész diákkör hordozta imáiban Krisztushoz a jó ügyet.

– A sorozat keretében – folytatja Dóri – az érdeklődők (köztük mi is) 10 alkalommal találkoznak a félév során, hogy teológiai igényességű előadásokat hallgassanak, majd minden egyes ilyen esemény után a kérdéseiket, gondolataikat közös vacsora keretében megoszthassák egymással.

Az útibatyuba ezen felül tartozik még egy együtt eltöltött hétvége, valahol Európában…  (Na, jó, az a minimum, hogy a fővároson kívül.)

És mindezek finanszírozására ott a sikerrel megpályázott pénzösszeg, egészen a jövő szemeszter végéig, csak hogy olajozottan haladjon a sztrádán a szekér… „Lassan, kocsis, hogy a kocsi ne rázzon…”

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?