Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mentor és Mentoráltja – side A

0

Luke: „Nem megy. Egyedül nem fog sikerülni.” Obi-Wan: „Yoda mindig ott lesz veled.” – A MEKDSz Luke-jai: a diákkörvezetők, Obi-Wanjai: a munkatársak. Hogy kik a Yodák? A mentorok. (Na meg persze az Örökkévaló : ) És miért jó Neked a mentorált-mivolt? Demján Esztitől megtudhatod!

mentor_lehetoseg„A mentorprogram számomra kalandtúra volt. Először nem tudtam, hogy van-e egyáltalán szükségem mentorra, de a MEKDSZ-es rendezvényeken mindig szembejött velem valaki, aki mesélt arról, hogy ez egy hasznos dolog. No meg persze az elődeim is ajánlották.

Agnussal nagyjából havonta találkoztunk, amikor kivételesen rosszul voltam, többször is egy hónapban. Az első alkalmakat ismerkedésként tudnám leírni: beszélgettünk, megtudtunk pár dolgot egymásról. Ez fontos volt nekem, mert nem tudok máshogy megnyílni valakinek, csak ha ez a kapcsolat kölcsönös. Aztán később kijelöltünk egy irányt, hogy mi az a terület, amiben fejlődni szeretnék, és amiben úgy érzem, Agnus tud nekem segíteni.  A beszélgetéseket próbáltuk ezután erre a fonalra felfűzni. Természetesen nem mindig mentek, hiszen egy hónap alatt sok-sok dolog történt, ami újabb kérdéseket vetett fel.

Rájöttünk, hogy nagyon sok közös dolog van bennünk. Rengeteget segített az aktuális élethelyzetemben, hogy őszintén megoszthattam valakivel, akiről tudtam, hogy megérti, hogy miről beszélek, mert ha tíz évvel ezelőtt ugyan, de nagyjából ugyanezeken ment keresztül. Kevés ilyen találkozás van, ez a program pedig remek lehetőség erre. Meghallgatott, és sokszor ez már elég is volt. De legtöbbször megosztotta velem a tapasztalatait, élményeit, amelyekből szintén sokat tudtam tanulni.

Tényleg kalandtúra volt, ahol gazdagodtam az önismeretben, és bízom abban, hogy Agnussal még a továbbiakban is hallunk egymásról. Mindenképp hasznos egy vezetőnek, aki általában a diákkörben olyan helyzetekbe kerül, ahol hozzá jönnek. De közben neki is szüksége van tanácsokra, hallgató fülekre, aki megérti, hogy miken megy keresztül.”keress

Ha szeretnél mentort, írj Bayer Áronnak a bayeraron@gmail.com vagy Benke Katának a benkekatalin@gmail.com ímélcímre!

Érdekel a másik oldal? Olvasd el Agnus beszámolóját!

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?