Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mentor és Mentoráltja – side B

1

„Velem van az Erő, és az Erő hatalmas. Az életből árad, ezért nagy. Körülvesz valamennyiünket. Összeköt és megvilágosít minket” – mielőtt még bárki is new age-re gyanakodna, elárulom: az idézet Yoda mestertől származik. A MEKDSz-nek is vannak ám hivatásos, vagy inkább: elhivatott mentorai! Hogy miből áll ez pontosan? Pálóczi Agnus beszámolójából kiderül!

mentor„Régóta szerettem volna mentor lenni, mégis kb. egy évig kellett várnom az alkalomra – sok diákkörvezető nem tudja, milyen jó is, ha van az embernek egy mentora : ) Esztihez (talán isteni sugallatra) Áron osztott be mentorként, ő pedig rögtön felvette velem a kapcsolatot.

Az első találkozásokon nagyon óvatosak voltunk: Eszti attól tartott, hogy csak diákkörös témákról fogunk beszélgetni, én pedig bizonytalan voltam a mentori szerepben – de hamarosan kölcsönös bizalom alakult köztünk, és fesztelenül meg tudtuk beszélni az élet aktuális kérdéseit. Öröm volt látni, ahogy Eszti erősödik: úgy látom, az utóbbi másfél év alatt határozottabb és céltudatosabb lett, és hálás vagyok, hogy ennek tanúja lehettem.

Nagy ajándék a kapcsolatunkban, hogy az életünk mélységei és magasságai különösen rímelnek egymásra, így át tudtam érezni a küzdelmeit. Nekem is megerősítő tudni, hogy nem hiába voltak a nehéz időszakok – Esztinek pedig bátorító lehetett, hogy nincs egyedül a kérdéseivel. (Persze most, hogy esküvőre készül, úgy érzem, el kell engednem a kezét – vagy férjhez kell mennem gyorsan -, hogy újra hasonló helyzetbe kerüljünk. 😉 )”

role-of-a-mentor

Ha szívesen vennéd az ehhez hasonló személyes törődést, odafigyelést, kérj mentort! Írj Bayer Áronnak a bayeraron@gmail.com vagy Benke Katának a benkekatalin@gmail.com ímélcímre!

Érdekel a másik oldal? Olvasd el Eszti beszámolóját!

 

Facebook kommentek

komment

One Comment

So, what do you think ?