Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Eger városa – imaszektor

0

Nahát! El sem hiszem! Ő tényleg az a Széll Kitti, akivel anno egy közösségbe jártam a gimiben? Abba a Biblia-körbe, ahol végül is megtértem? A trolin ülve a friss MEKDSz Hírmondót olvasom, benne találkozom Kitti nevével mint az egri diákkör újdonsült vezetőjéével. 5 éve nem beszéltünk…

Praying TogetherTelefonszám ügyében Emesét keresem, a hajdani Bibliakör-vezetőnket.

– Persze, elküldöm Neked, de azt tudd, hogy a diákkör elég kezdeti stádiumban van itt Egerben. Szerdánként gyűlnek össze a vezetők, ketten, tehát maga az alkalom van, kaptak termet, csak épp emberek nincsenek, a régiek nem jöttek vissza…

Valami hasonló hangvételű választ várok Kittitől, miután arról kérdezem, hogyan éli meg ezt, hogy a diákkör most annyira éppen nem él és virul.

– Először is: nyár végén bólintottam rá Tima Anna (a volt vezetőnk) tavaszi kérésére, hogy továbbviszem a dk-t; addigra Anna beszervezett még mellém egy srácot, hogy vezessük ketten. És hogy hogyan élem meg, hogy imádkozunk és imádkozunk, de mintha nem lenne eredménye? Hát, nehezen. Pláne, hogy tegnap szembesültem vele, hogy a vezetőtársam február-március környékén kiköltözik Németországba, és rám marad az egész.

Tisztán realista látásmód, nem feltétlenül elkeseredettség, amit Kitti szavaiból hallok.

– És egyébként miért vállaltad a vezetést? – érdeklődöm. – Említetted, hogy tavasztól nyár végéig méláztál ezen.

– Hát, azért volt olyan, amikor elgondolkodtam, hogy nem is biztos, hogy ezt akarta az Úr. De aztán többféle irányból is kaptam megerősítést, hogy nem magam miatt csinálom, hogy ez egy előkészítő szakasz, és hogy „Hidd már el, Kitti, hogy itt akarlak látni!” Pl. tanulmányoztam a Bibliából a Jézus követésére vonatkozó részeket, meg részt vettem az Örömhír Klub konferenciáján, ahol egész „véletlenül” nem pont a Személyes kapcsolatok és a vezetés c. könyv került a kezembe?

– Wow! Tökjó, hogy, habár úgy tűnik, most a látencia állt be a diákkörben, mégsem hagytad faképnél a MEKDSz-t!

Ezután egy halom olyan diákkör története következik, akik fél-, egy-, több éves állhatatos imádság után támadtak fel, ld. Keszthely, BGF Külker, a Pető intézeti Szikra… Te is épp egy ilyen diákkör tagja vagy/voltál? Vagy épp fontolgatod, hogy milyen jó lenne összeállni pár szeniorral, hogy imádkozzatok a jövendő- és reménybeli diákkörökért, mondjuk a volt egyetemeteken? Adjunk hálát Istennek, hogy vannak ilyenek! És kérjük Urunkat, hogy legyenek még 😉 Hiszen „nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének”. (Jak5,16)

A kép forrása: http://www.purposefulhomemaking.com/2013/02/women-mentoring-women-power-of-prayer.html

A kép forrása: http://www.purposefulhomemaking.com/

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?