Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Heten egy ágyban

0

Beágyazás − gondolhatunk egyrészt az ébredés utáni cécóra. Másrészt a „Helyezzük kontextusba!”, „Ne ragadjuk ki a kontextusból!”, „Megvizsgáltad a szövegkörnyezetet?”-típusú dolgokra. Mindent valamiben, bizonyos körülmények között, adott helyzetben képzelünk el. A patak nem lenne patak, ha nem lenne medre. Hajninak a veszprémi Helyes_Beat-koncertről szóló beszámolójából egyszerűen minden erre a beágyazottságra mutat.

Helyes_Beat

Fotók a rendezvényről: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.802221193170105&type=1

[Elöljáróban: a számozás nem fontossági sorrendet jelöl! Csak azt, ahogyan a fejembe ágyazódott.]

1. Világzenei estek: a Pannon Egyetemen minden kedden megrendezik ezt az eseményt. A diákkör tudta ezt, és ebbe a sorozatba ágyazta bele evangelizációs projektjét.

2. Advent: az öntevékeny csoportokért felelős tanár a karácsony közeledtére hivatkozva engedélyezte csak a koncertet, egyébként nem szoktak az ilyesminek teret biztosítani. Tökéletes időzítés!

3. Imaalap: június óta szüntelen imádság gondoskodott a lelkek előkészítéséről.

4. Köztudat: a felmerülő költségek fedezésére a MEKDSz-en és a már kereső volt diákkörösökön kívül a Magyar Katolikus Egyháztól és helyi képviselőktől is kapott pénzt a diákkör, ezáltal beépültek a köztudatba.

5. Résztvevők − és ahogyan a MEKDSZ-be ágyazódnak:

  • „akár csak egyszer is megjelent már nálunk a diákkörben” − hátha ezután eljön még egyszer, meg még egyszer, meg még egyszer…
  • eljöttek, mert a Világzenei esteket egyébként is látogatják − ezzel talán elég kíváncsivá tettük ahhoz, hogy legalább még egyszer megnézzen magának minket, aztán életbe lép az egyes pont 😉
  • gimisek − a tuti utánpótlás; az őket kísérő katolikus pap rövid videót tett közzé a közösségi oldalon.
  • veszprémi baptisták − a különböző gyülekezetek támogatásának mindig örül a MEKDSz : )
  • két tanár − lerombolhatják a sztereotípiákat, hogy a MEKDSz egy elvakult szekta/szemellenzős vallásosság/egyéb.
  • egy japán cserediák − van egy diákkör, ahol megélheti a közösséget, és akikkel a koncertre való készülés közben együtt főzőcskézhet.

6. Közösség: a diákkör rengeteget épült a közös szervezőmunkából, vagy épp abból, hogy a számlaírás maradt az esemény végére, és ezt a meglehetősen száraz  dolgot is csapatban lehetett megejteni : )

7. Krisztus: mi más lehet ennek a célja, ha nem az, hogy egyre mélyebben beágyazódjunk az Ő szeretetébe? Istenem, mivel Te „kinyitod tenyeredet, és ingyen megelégítesz minden élőt” − én „a Te kezedbe teszem le a lelkemet!” (Zsolt145, 16 és Lk23, 46)

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?