Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Gondolkodj kicsiben!

0

KEKSz − a metrón, a buszon, elrejtett mellényzsebben, zizegős nejlonzacskóban. A Külkeren. Háztartási, Győri, Detki. És nagyon „lelki”. Közhírré tétetik: feltámadt a BGF említett diákköre! A folyamatról Balázs Rebit kérdeztem.

start_small_think_big

Még mielőtt összeférhetetlennek éreznéd a címet és a képet: Gondolj valami nagyot, és a megvalósításához a továbbiakban gondolkodj kicsiben!

– Rebi, honnan hallottál egyáltalán a MEKDSz-ről?

– Húúú… több helyről is, pl. a bapti nagytáborban, ahol levetítettek róla egy videót, meg még régebben mesélt nekem róla Kiss Eszter, aki az ifinkbe jár. Ő szólt Hajde Beának, aki a Külkeren végzett*, és akivel végül találkoztunk, hogy beszélgessünk arról, hogy s mint volt ez az egész, s hogy hogy s mint lehetne : ) Erdélyi Diával együtt nagyon pozitívan fogadták a hírt, és biztosítottak afelől, hogy a MEKDSz is**, ők is ott lesznek mögöttem.

– És hogyan indult a szervezés? Nem sok ez így hirtelen elsőévesként?

– Eleinte furcsálltam, hogy ez most az én felelősségem, és nem tudtam elsőnek kicsiben gondolkodni. De ahogy teltek a napok, találkoztam több csoptársammal, akikről kiderült, hogy keresztények – és így aztán csak sikerült összehozni az első találkát.

– Tényleg, és milyen az, hogy gyakorlatilag mindenki teljesen ismeretlenül érkezett most ebbe a körbe? Hogy jöttök ki egymással? – érdeklődöm tovább.

[Csak hogy tisztába tegyük a helyzetet: Rebi épp véradásnál áll sorba, és közben csilingelő hangon folytatja a történetet.]

– Hál’Istennek, ez könnyen ment, mert rögtön kinyíltunk, úgy érzem, szoros barátságok kezdenek itt szövődni. Egyelőre 4-en vagyunk, köztünk egy frissen megtért lány, őt szeretnénk egyengetni az útján, segíteni, vezetni a Biblián keresztül. Nagyon élvezzük ezt a szolgálatot!

– És mik a további terveitek?

– Mindig megbeszéljük, kinek mikor jó a héten, mikor találkozzunk beszélgetni, erősíteni egymást, imádkozni együtt… A többit meg még meglátjuk 😉


* A KEKSz hajdani hallgatóiból alakult egy szenior imacsoport, akik új diákkör létrejöttéért könyörögtek az Úrhoz.
** A MEKDSz Jairus-projektje is a megszűnt diákkörök feltámasztását célozza meg.

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?