Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Íme, diákkört fogansz…

0

20141211 pregnancy macedonia

A tavalyi tanév elején a macedón diákkörnek egyetlen tagja volt. Maja Aleksandrova, a SEAM Exodus főtitkára próbált segíteni a helyzeten, de hiába küldött SMS-eket, hívott fel embereket, tett fel elgondolkodtató kérdéseket a Facebookon, senkit nem tudott a diákkörbe csalogatni. Igaz, a házilag készített süti hírére többen megjelentek, de hamar el is tűntek, miután elfogyott az édesség, így nagy beszélgetésre nem került sor.

A második félévre azonban javult a helyzet. Már négyen-öten is jártak a diákkörbe, ám nem voltak különösebben motiváltak arra, hogy másokat is elérjenek. Maja lehangolt volt, nem tudta, van-e  bármiféle értelme is ennek az egész szolgálatnak.

Júniusban kiderült, hogy Maja áldott állapotban van. Úgy döntött, a diákköri szolgálatot tovább viszi, noha tudta, hogy csökkenteni kell munkája mennyiségén, mert korábban már három vetélése volt. Mivel azonban végre elkezdett járni két olyan ember, akiket már régóta hívott, a keddi Biblia-tanulmányozást tovább csinálta, a többiekkel pedig telefonon és a közösségi médián keresztül tartotta a kapcsolatot.

Érdekes módon a csoport nyáron tovább növekedett. Hárman részt vettek a szeptemberi európai IFES-konferencián (European Student Forum), melyről egyikük, Katerina így nyilatkozott: „Isten szólt hozzám azzal kapcsolatban, hogy szegődjek a SEAM Exodus szolgálatába, ami fontos lépcsőfok az Istennel való járásomban. Szenvedélyt érzek eziránt, és szeretnék Neki engedelmeskedni.”

Ani, aki egész nyáron járt a diákkörbe, adott egy Újszövetséget a barátjának, Borjannak. Azóta Borjan is jár. Maja szerint valósággal issza azokat a szavakat, melyek Istenről szólnak. És ő az első, aki elmosogat a keddi találkozások után.

Szerencsére mások is beszálltak segíteni. Valaki például tavaszi nagytakarítást végzett a SEAM Exodus irodában, sőt saját pénzén egy órát is vett. Maja így foglalja össze ezt a folyamatot: „A diákok felé való szolgálat − a takarítás, sütés-főzés, készülés a Biblia-tanulmányozásra, a személyes törődés, amellyel fordultam feléjük − gyümölcsei ebben az évben jelentek meg. Tudatosult bennük, hogy terhességem miatt erőtlenné váltam, ők pedig megmutatták, milyen együttérzőek is tudnak lenni.”

Decemberben megemlékezünk arra, milyen változást hozott világunkban egy bizonyos kisbaba születése. Adjunk hálát azért, ahogyan Isten felhasználja Maja terhességét a diákkör életében.

Ez a bejegyzés fordítás. Az eredeti cikket az IFES blogján találod.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?