Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Öt dolog, ami decemberi, de amit mégsem a Mikulás hozott

0

Közeledik a karácsony, s a legtöbb helyen ilyenkor a tanulásról a szünidőre, ajándékozásra, karácsonyi étkezésekre és a családra helyeződik át a hangsúly. Egyes diákok számára azonban teher és kihívás is lehet ez az időszak. Íme, öt dolog, amiért imádkozhatsz ebben az időszakban.

  1. christmas_tree_crossA karácsonyt nem ünneplik mindenütt. Sok országban a keresztyénség vagy kisebbségben van vagy tiltott vallás, tehát nem ünnepelhetik szabadon a karácsonyt. Imádkozz, hogy a keresztyének − akár egyedül, akár kisebb csoportokban − békességben, félelem nélkül tudják megünnepelni a karácsonyt.
  2. Sok keresztyén diáknak nem keresztyén a családja. Kivel fognak együtt ünnepelni? Elképzelhető, hogy kényelmetlen helyzetbe kerülnek azáltal, hogy családjuk olyan hagyományokkal ünnepel, amikkel nem értenek egyet – vagy azért, mert egy másik vallásból vannak vagy mert világi tevékenységek. Imádkozz, hogy ahogy ezek a keresztyén diákok hazamennek családjukhoz a karácsonyi szünetben, tudják, hogyan kell családtagjaikat szóval és tettel szeretni, és hogy legyen lehetőségük a Jézusról szóló örömöt megosztani családtagjaikkal és nem keresztyén barátaikkal.
  3. A nemzetközi diákok karácsony alkalmával különösen egyedül érzik magukat. Ez ugyanakkor nagyszerű lehetőség arra, hogy meghívd őket otthonodba, hogy egy kicsit megízleljék, milyen Isten nagy családjába tartozni. (Vannak olyan IFES-kezdeményezések, melyek kifejezetten erre specializálódtak. Ilyen például az Inter-Varsity Canada Christmas Camps programja.)
  4. Karácsony egy olyan időszak, amikor a diákok könnyebben beszélnek Jézusról. xmas-004-messiah-jesus-cross-christmas-tree-ornamentElvégre is egy olyan eseményről van szó, amit sok nem keresztyén is megünnepel. Az Egyesült Királyság diákmozgalma például karácsonyi koncertet (ezt hívják carol service-nek) szervez, melyen a Jézusról szóló üzenet is világosan elhangzik. Imádkozz a sok száz olyan diákért, akik erre elmennek, holott más vallási eseményen soha eszük ágában sem jut részt venni.
  5. A karácsonyi időszak során az IFES különleges továbbképzéseket szervez. December 6-án volt a lett diákmozgalom országos konferenciája, december 29. és január 1. között pedig egy tábor keretén belül együtt ünneplik a szilvesztert. Imádkozzunk továbbá két másik konferenciáért is: a kenyaiakéért, akik a missziót veszik górcső alá, valamint a burundi diákszervezetéért, akik pedig az identitáskrízis (a keresztyén identitástól a társadalmi identitásig) témájában mélyülnek el.

A cikk eredetijét innen éred el.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?