Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Vallástalanok diákköre

0

Erőszak, szerencsejáték, lopás, tiszteletlenség. Egy korántsem teljes lista azon problémákról, melyek a grenadai westerhalli középiskola diákjait jellemzik. Ebben a közegben indított el egy keresztyén csoportot Deborah Dowlath, ottani munkatárs. Kezdetben még csak négy lány járt oda, de a hitük növekedésével együtt ért meg bennük a vágy arra, hogy az iskola többi diákjai felé nyissanak. Eldöntötték, hogy alakítanak egy ISCF csoportot.

20141113 Grenada students exec committee

Az igazgató a Deborah-val való beszélgetéskor azt ajánlotta, hogy legyen az alkalmuk péntek reggelenként, mivel akkor vannak a felekezetenkénti hittanórák, melyekre viszont sokan nem járnak, mert azt mondják, nem vallásosak. „Rendkívül izgatott lettem attól, hogy Isten ajtót nyitott számunkra, s így olyan diákokkal foglalkozhattunk, akik különben sosem ismerték volna meg Isten Igéjét” – mondja Deborah.

Pár héttel ezelőtt találkoztak először. A történet elején még csak a négy lány vett részt az alkalmakon, de amikor egy fiú meglátta, hogy épp belépnek az osztályterembe, megkérdezte, milyen vallás ez. Megtudva, hogy nem köthető egyetlen felekezethez sem, elment, és elhozta egy barátját is. Az alkalom végére kb. már 20 diák volt jelen.

Grenada students ice breaker 20141113

Deborah így számolt be erről: „Első alkalommal bemutatkoztunk egymásnak, és játszottunk néhány jégtörő játékot. Ezután beszéltünk az ISCF-ről, majd megkértük a diákokat, hogy írjanak le olyan témákat, amikről szívesen beszélgetnének a következő alkalmakkor. Bár a többség olyanokat írt, mint a szex és a pornográfia, voltak páran, akik szerettek volna többet megtudni Istenről, a mennyországba jutásról és arról, hogy vajon tényleg létezik-e Isten.”

Egyik alkalommal beszélgettek a természetben található istenérvekről, a Biblia megbízhatóságáról és arról, hogy Isten azért küldte el Jézust, hogy kapcsolatunk helyreálljon vele. A beszélgetés végén 11 diák jelezte, hogy szeretné életét átadni Istennek.

Az eredeti cikket itt találjátok. Deborah-ék azt kérik, imádkozzunk ezért a „vallástalan” diákkörért.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?