Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

MEKDSz mikro-makro

3

legós városépítésAmikor jó előre megfogalmazod a kérdéseidet, mielőtt tárcsáznál – de az interjúalany nem elérhető. Amikor a fejedben a visszahívásra összeáll a bejegyzésvázlat – de megcsörren a telefon, és a struktúra összeomlik. Amikor azt hiszed, hogy alapgondolataid az egyedül üdvözítőek – megmutatkozik Isten kreatív mivoltjában rejlő lényege.

Dócs Nikivel, a piliscsabai Pázmány Szósz(erinti keresztény diákkörének) vezetőjével beszélgettem, miképpen kezdetben a helyi angyalkázásukról, most és mindörökké a MEKDSz kisebb-nagyobb dolgairól.

– Pár héttel a karácsonyi alkalom előtt kihúzzuk egymás neveit – meséli Niki -, hogy aztán meglephessük a másikat valamivel. De nemcsak a nagy félévzáráson, hanem előtte is: ahova rendszeresen összegyűlünk, kiteszünk egy kosárkát, és folyamatosan lehet belehelyezgetni az apróságokat, csokikat, gyümölcsöket, mütyüröket stb.

– Ezek szerint nem csak egyszer találkoztok egy héten?

– Nem, mindennap vannak „féldeles” imáink az ebédszünetekben, aki tud, eljön, és különösen örül, ha talál valamit a saját nevével felcímkézve a kis kosárban : )

– Wow, ez tök ötletes! És egyébként hogyan telt a félévetek? – nyitom a kacsacsőrt.

– Hát, elhatároztuk, hogy végigmegyünk a hegyi beszéden, aztán a félév során el is jutottunk a feléig 😉 Meg mivel azt tapasztaljuk, hogy az ittenieknek (mármint random csoporttársaknak, nem hívőknek) igényük van arra, hogy legyen „valami program”, ne csak Biblia-tanulmányozás, ilyenekben is gondolkodunk, volt pl. játékos estünk. De alapvetően úgy látom, hogy az egyetemisták gyorsabban változnak, mint a Szósz… Csak nagyon nehéz dolgunk van most, hogy az átszervezés meg a fővárosba költözés miatt 3 tök aktív ember elment, és mintha kezdene picit hanyatlani a diákkör. Persze ez csak a hajdan volt 20 fős csoporthoz képest tűnik hanyatlásnak.

Néhány vigasztalni igyekvő szó után kiderül, ami számomra nagy öröm, hogy Niki már túllépett azon a fázison, amikor a diákkörvezető úgy gondolja, a létszámcsökkenés az ő sara. Helyette inkább a Téli Táborról kezd el elmélkedni – ecce Big MEKDSz.

– Tényleg, szóljatok, ha elkél a segítség, a vizsgák után szívesen segítek bármiben! Most a Grund-szervezés után jöttem rá: annak, hogy a táborok pikk-pakk menjenek, eszméletlen körültekintő szervezőmunka az ára… Szerintem aki valamilyen módon bekapcsolódik, az látja, mennyi mindenre van szükség egy táborhoz vagy bármilyen rendezvényhez. És rájöttem, hogy nekem, az önkéntesnek jobb, hogy benne vagyok, mert így sokkal inkább részesévé válok az egésznek.


Nahát, mi minden ki nem kerekedik egy ártalmatlan angyalkázásról szólni kívánó elképzelésből! Mikro szinten – lásd, mi újság a diákkörben; és makro szinten – a MEKDSz mint szervezet háza táján. Ennek a zökkenőtlen működéséhez sok szolgálatkész segítő kézre van szükség. A Tiéd is lehet az egyik : ) S hogy milyen területekre keresünk diák önkénteseket, gyakornokokat? Informatikus könyvtáros, IT, adatbázis-kezelés, nemzetközi kapcsolatok… Ha bármely lehetőség felkeltette az érdeklődésed, vagy még nem tudod, hol végezd a szakmai gyakorlatod, gyere a MEKDSz-hez, amennyiben egyetértesz, azonosulsz a céljaival. Engem (Fanni, a szerk.) személy szerint ez vezetett ide. A részletekről a mekdsziroda@gmail.com ímélcímen és később a honlapon tájékozódhattok.

volunteer

Facebook kommentek

komment

3 hozzászólás

  1. Kristóf

    Azt hallottam, a korábbi önkéntesek is nagyon élvezték a Mekdsz-ben való létet, önkénteskedést.

    Válasz
  2. Rab Fanni

    Tényleg? Nahát, vajon kitől hallhattad ezt, kedves évekig és most is a MEKDSz-ben szolgáló Kristóf? 🙂 Köszönjük!

    Válasz

So, what do you think ?