Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Erotika Expo – Mehet a menet?

0

Hová halad a világ? Keresztyén diákok erotikakiállítást rendeznek? Kétségtelen: ezek már a végidők jelei.

Na de nézzük, miért is csinálja ezt a perui diákmozgalom (AGEUP):

  • Mert Latin-Amerikában 1,4 és 1,7 millió közé tehető az HIV/AIDS-fertőzöttek száma.
  • Mert a fiatalok szexuálisan aktív életet élnek anélkül, hogy a következményekkel számolnának.
  • Mert szeretnének párbeszédet kezdeményezni, megosztani a keresztyén értékrendet, és reményt adni.
  • Mert szeretnének a változás eszközei lenni Isten kezében.

20150205 Peru EroticaExpo

Az ExpoErotika kétségkívül megragadta az ottani diákok figyelmét (mint ahogy valószínűleg a Postit!-olvasókét is). 16 zóna volt olyan témákkal, mint Sexpress Yourself, Sexperts, Sexperiment, Szex a városban és Óvszer nélküli lélek. (A szójátékokat nem fordítottuk le.) A Sexpress Yourself-nél a diákok megoszthatták egymással nézeteiket a szexszel, szerelemmel és halállal kapcsolatban, valamint hallhattak egy előadást a HIV-vel és egyéb szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatos hiedelmekről. Az Óvszer nélküli léleknél megtudhatták azt, milyen kevés fizikai védelmet nyújt az óvszer bizonyos betegségek ellen. Szóba került az is, hogy milyen hátrányai vannak az alkalmi szexuális együttléteknek a szívre és lélekre nézve. Akik megálltak a Wait without Sexcusesnél, azok beszélgethettek arról, miért fontos a szexszel várni a házasságig, és mi lehet a következménye, ha valaki nem várja ki.

Az ExpoErotica az AGEUP egy nagyobb szabású projektjébe illeszkedik bele, mely a szexuális egészséget promotálja, és küzd az HIV/AIDS ellen. Egyházakkal, egyetemekkel és középiskolákkal működik együtt, informálja őket, és próbál a vezetőknek segíteni abban, hogy a szexualitással kapcsolatos biblikus nézeteket magukévá tegyék.

Ahogy több diák is említette, fontos, hogy az egyház tisztázza, mi a szerepe és felelőssége a HIV/AIDS kapcsán. Egyetemistákként fel kell hívniuk a lelkészek és vezetők figyelmét a téma fontosságára, hogy azok elkezdjék tanítani a fiatalokat a szexualitásról, ezzel is segítve azt, hogy csökkenjen a HIV/AIDS fertőzöttek száma.

Akit érdekel a mai magyar fiatalok szexualitáshoz való viszonya, annak ajánljuk a HVG „Haveri találkozó, némi szexeléssel” – durva tabló a mai kamaszokról c. cikkét.

Az eredeti cikket itt találod meg.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?