Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Missziós hetek a Brit-szigeteken

0

Úgy tűnik, a február és március igencsak tevékenyen telik a Brit-szigeteken lévő barátainknak Angliában, Walesben és Skóciában. Ennek szemléltetésére elég megemlíteni azt, hogy február első hetében 17 (!) egyhetes missziós rendezvény futott párhuzamosan.

20150218_uccf_mission_week

Több egyetemen ingyen ebédet biztosítottak a diákoknak, melyek alatt lehetőség nyílt a beszélgetésre. Az Anglia északkeleti részén található Durhamban pl. „Ez az élet” főcímmel a közös étkezések alkalmával olyan témákat jártak körül, mint: Tündérmesébe illő élet – Isten csak illúzió?, Arrogáns élet – miért gondolják azt a keresztyének, hogy nekik van igazuk? és Értelmetlen élet – mégis milyen Isten az, aki megengedi a szenvedést?.

Edinburgh-ban ez volt az első alkalom, hogy az egyetemek összefogtak egy közös, egész városra kiterjedő misszió érdekében. Ez egyrészt bátorításul szolgált az egyes diákkörök számára, másrészt nagyszerű bizonyság volt a Krisztusban hívők egységről. Itt a beszélgetések mellett helyett kapott a dráma, zene, bizonyságtételek, videoklipek, dzsessz, és ezen felül egy kis kihagyhatatlan süti és kávé.

A munkát azonban nem egyedül végezték a kontinenstől elszakadt testvéreink, ugyanis az edinburgh-iak és más UCCF-diákkörök is vendégül láttak külföldieket Azerbajdzsánból, Fehéroroszországból, Boszniából, Spanyolországból és Ukrajnából, akik azért jöttek, hogy egyrészt tanuljanak tőlük, másrészt besegítsenek a munkába.

Eddig sok pozitív visszajelzés érkezett a missziós hetekkel kapcsolatban. Volt, aki kiemelte, hogy a három és fél éves egyetemi tanulmányai során ez volt a legjobb beszélgetése a keresztyénségről, más pedig arról tett bizonyságot, hogy egy muszlim barátja áttért a keresztyén hitre.

A missziós heteknek azonban koránt sincs még vége, úgyhogy aki teheti, imádkozzon az ottani diákok szolgálatáért. Nem mellesleg, ahogy mi itt Magyarországon a „Mindenki Téged keres” fedőnévvel ellátott Márk evangéliumát használjuk, ők az elkövetkezendő hónapokban a nemrégiben megjelent Uncover John Biblia-tanulmányozó füzetecskét alkalmazzák, remélve, hogy János evangéliumán keresztül a nem keresztyén diákok találkozni fognak Jézussal.

Érdekel az angol eredeti? Itt megtalálod!

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?