Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

(El)követők

0

Stílusosan „Jöhet a következő páciens!”-felkiáltással adják kézről kézre Glóri mobilját a debreceni orvosis diákkör tagjai. Van olyan kolis alagsor, ahová már nem hatnak el a WiFi hullámai, így Skype-meeting helyett pattintott kőkori módszereket (értsd: hagyományos nyomógombos telefonhasználat) alkalmazunk. Közben pedig a jobb kezem ceruzája alatt füstöl a papír…

Rendkívül színes társaság, több szempontból is:

1) Összetételük alapján: új tagokkal – egy elsőbálozóval, egy másodhegedűssel; nosztalgiázni vágyó visszatérő vendéggel, egy teológa kakukktojással, ápolóval, emelt kémiással és a sort még folytathatnám karakterhatárig.

követés2) A diákkörbe érkezés sokszínűségét szemléltetik az alábbi példák:

– A szobámból a konyhába menet hallottam egyszer őket énekelni, és ráeszméltem: „De hát ezeket a dalokat én is ismerem!” Így kerültem kapcsolatba a MEKDSz-szel, és ragadtam itt végül – mondja Szebasztián.
– Nekem nemrég mesélt először a diákkörről egy barátnőm, és örülök, hogy eljutottam most ide is, mivel alapvetően elég sok közösségbe járok – folytatja Szandi.
De akad olyan is, aki „egy űr helyére érkezett”, azaz a gitárját a Biblia-körbe is magával hozta, így mostantól újra tudnak majd dicsőíteni, és egyébként „bohókás kislány kora óta” ismeri Virágot, a diákkörvezetőt (Áron).
Gyöngyi pedig már gimis korában is járt MEKDSz-táborban, így nem csoda, hogy lehorgonyzott a csoportban.

3) Hivatás tekintetében ezek a sztorik az isteni kreativitás leképeződései: az Úr megajándékozta őket ezzel az elhívással

  • egy csodálatos emberen: „Ovis korom óta erre a pályára készülök, az orvos, akihez jártunk, a példaképemmé vált, és végül 14 éves koromban tudtam ezt az egészet Isten kezébe helyezni.”
  • kedves olvasmányon: „A nővérem adott egy könyvet az idegsebészetről, elolvastam, és nagyon megérintett. Ekkor határoztam el, hogy orvos leszek.”
  • vagy épp a zenén keresztül: „Azt tapasztaltam, hogy ahogyan én értéket közvetítek a zenén keresztül, mások élete jobb lehet ezáltal. Az orvosi lét is ilyen: a gyógyítás érték, és ezzel is tudok segíteni másokon.”

next-stepEz persze nem egyenesen azt jelenti, tették hozzá páran, hogy ne lettek volna elbizonytalanodások.

Kíváncsi voltam arra is, hogy mennyiben befolyásolja az orvosi identitásukat az, hogy ők Krisztust követők.

– Nagyon sok olyan esettel találkozom, amik eléggé megterhelőek, és az nagyon jó, hogy mi tudjuk hova/Kihez letenni ezeket…
– …meg olyan, mintha tényleg meglenne az igazi motiváció: hogy valóságos áldások lehessünk mások számára – fejezi be Áron mondatát Virág.lépések

Ez az elhíváskérdés Glóri, az utazótitkáruk által vezetett beszélgetésnek csupán az előszobája volt – a „szalonba jutás”, azaz hogy Mi Isten terve az életemre nézve, „nem azé, aki akarja, sem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené.” (Róm 9, 16)

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?