Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Evangélium a Gangeszen

0

A legenda szerint Mátyást a befagyott Duna jegén kiáltották ki uralkodóvá, ami meglehetősen ötletes módja a királyválasztásnak – nem kevésbé kreatívak az indiai UESI diákok sem, ha evangelizációra kerül a sor. Január 26-án körülbelül 19 más vallású diák és közel ugyanennyi keresztény diák gyűlt össze a Gangesz folyón egy lakóhajóban.

20150226_india_river_boat (1)

Azt is hozzá kell tenni, hogy nem ez volt az egyetlen vallási esemény aznap a Gangeszen, mivel ebben az évben erre a napra esett egy hindu ünnep, a Saptami. Ilyenkor a hívek a folyóban megszentelik bálványaikat, úgyhogy idén ezen a napon a Gangeszen a hinduk és keresztyének együtt osztoztak. Az indiai diákokat mindez nem zavarta, nekivágtak a közel háromórás hajóútnak.

A játék, éneklés és frissítők mellett elhangzott egy előadás, melyben egy olyan Jézust mutatott be az előadó, akivel mindenkinek személyes kapcsolatot kellene kialakítani. A diákok figyelmét különös megragadta az a rész, amikor az előadó a családjának a politikához és bürokráciához fűződő kapcsolatát ecsetelte. Elmesélte, hogy két nagybácsiját a politikai ellenfelek meggyilkoltatták, ám mint keresztyén család, nem álltak bosszút értük. Az indiai diákok számára ez a személyes példa mindennél jobban világossá tette azt, mit jelent a keresztyén hit a gyakorlatban. Az előadás fő üzenete egyébként az volt, hogy a gazdagság, intellektuális teljesítmény és politikai hatalom nem hoz valós változást az életben, mivel erre egyedül a bűnbocsánat elfogadása és a Jézusban való új élet tesz képessé.

Indiai diáktársaink megjegyzik, hogy nagyon örülnek, mert többen is jelezték, hogy szívesen részt vennének a jövőben is ilyen eseményeken, hogy még többet megtudjanak Jézus életéről és szolgálatáról.

Ez a cikk fordítás az IFES blogjáról. Az eredetit itt éred el.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?