Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Ti vagytok a Krisztus tes(z)te

0

Ha evangelizációs módokat kellene felsorolnunk, a teszt valószínűleg az utolsók közt szerepelne, ha egyáltalán eszünkbe jutna. A lengyelek azonban az Amerikából származó TheGodTest segítségével szólították meg diáktársaikat. Ha betérsz a MEKDSz-irodába, szívesen mutatunk Neked mintapéldányt : )

TheGodTest_engaging_studentsDr. Rice Broocks amerikai gyülekezeti vezető életének jelentős részét a fiatalok felé való szolgálat töltötte ki. Azt tapasztalta, hogy a keresztyének túl hamar beszélnek és keveset hallgatnak, úgyhogy elkészítette a TheGodTest-et. Az első kérdés: „Hiszel Istenben?”. Ezt követően kilenc kérdést kapnak azok, akik igennel feleltek, viszont másik kilencet azok, akik nemmel válaszoltak. Röviden és tömören: a lényeg, hogy a teszt segít abban, hogy a válaszok alapján olyan témákról induljon be beszélgetés, ami valóban foglalkoztatja a megszólítottakat.

A lengyel ChSA 2014-ben hónapokig használta ezt a tesztet, amit TeoTestnek kereszteltek el. A lengyel főtitkár, Darek Bigosz szerint tíz diákból kilenc ki akarta tölteni. A kérdések újabb és mind mélyebb kérdéseket vetnek fel a hittel kapcsolatban, így egyre jobban meg lehet ismerni a válaszadót. Az első kilenc kérdésnél nem kell beszélni, csak csendben figyelni. Az utolsó kérdésnél viszont meg lehet kérdezni, szeretné-e tudni, hogy a Biblia mit gondol ezekről a kérdésekről. A főtitkár beszámolója szerint a többség kíváncsi rá.

A lengyel diákok hasznosnak tartják a TeoTestet. Az egyik diák, Michał úgy fogalmazott, hogy a kérdések támogatták őt a másik ember világnézetének megértésében, míg egy másik diák, Paulina arról számolt be, hogy ez a teszt segített neki abban, hogy megtanuljon figyelni, hallgatni arra, mit mondanak mások. „Megtanultam tisztelettel és türelemmel lenni azok iránt, akiknek a szemléletmódja furcsa vagy illogikus számomra.”

A jó hír, hogy miután a Krisztus teszterei figyelmesen meghallgatják a másikat, és kérdéseket tesznek fel nekik, a nem keresztyén diákok általában készek arra, hogy újra találkozzanak és meghallgassák miben is hisznek pontosan keresztény társaik.

Az eredeti cikket ezen a linken találod.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?