Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik

0

MEKDSz-stratégia. Igen, létezik ám ilyen is! Ennek egyik pontja az International Student Ministry, azaz az ISM. Diákként tapasztaljuk, hogy egyre több hallgató érkezik Külföldiából, és bizony nem rossz dolog, ha ez alatt az idő alatt van egy állandó közösségük. S hogy milyen ennek a közösségnek a tagja lenni? Erről Le Roux Berni mesél nekünk. Jövő héten pedig a férje, Siôn.

wsd

Hogy kerültem az ICFB-be, azaz az International Christian Fellowship of Budapestbe? Eszter barátnőmmel beszélgettem egyszer arról a vágyamról, miután hazaköltöztem két év Ausztria után, hogy szívesen járnék egy nemzetközi keresztény csoportba. Eszter elmosolyodott, mivel ő pont egy ilyen közösségbe járt péntek esténként, és egyből meghívott, hogy valamikor nézzük meg. Egy másik fontos tényező volt, hogy a barátom (azóta a férjem) is külföldi, és akkor még nem beszélt folyékonyan magyarul. Pár hónap elteltével megbeszéltem Eszterrel, hogy készülünk Siônnal, és ott leszünk pénteken.

Akkoriban Siôn menedzsere Botlik Attis volt, aki mindig fuvarozta a srácokat Őrbottyán és Budapest között munkába jövet-menet. Ahogy ültek péntek délután a kocsiban, Budapest felé haladva, Attis megkérdezte Siôntól, hogy van-e programja aznap estére, vagy van-e kedve esetleg csatlakozni hozzá, épp egy keresztény nemzetközi csoportba megy. Erre Siôn: Really? I am going to an international group as well. Attis: Where will that group meet? Siôn: something like Krúdy utca is the address. Attis: Dude, I am driving there. 😀

Szóval két helyről is ugyanoda hívtak mindkettőnket egyszerre. Ott volt a helyünk és azóta is így érezzük. : )

Egy-egy alkalmon gyakran előfordul, hogy 10-15 országból is jelen vagyunk. Általában rövid bemutatkozó körrel kezdünk, mert sokszor új arcok bukkannak fel. Sokan jönnek egy fél évre Erasmusszal Magyarországra, de vannak olyanok is, akik már évek óta itt dolgoznak, tanulnak, és így hosszabb ideig gazdagítják a társaságot az egyéniségükkel.

Van, hogy random dicsőítő estét szervezünk, félévente elvonulunk a Mátrába egy hétvégére túrázni, pihenni, ismerkedni; tartottunk nemzetközi vacsorát (mindenki a saját kultúrájából készített valami finomat), kosaraztunk együtt, újabban van ICFB marathon csapat is (a következő héten lehet nekik szorítani!). Volt, hogy elkezdtünk az utcán zenélni éjszaka a pénteki alkalom után, vagy beülünk még páran együtt a közeli Mekibe vagy másvalahová. Részt vettünk a „72 óra kompromisszumok nélkül” nevű eseményen, nyáron mindig valamelyik parkban találkozunk… Ilyesmik, mindig attól függően, hogy kik alkotják éppen az ICFB-t. Akárcsak egy MEKDSz-diákkörben.

Ha szívesen találkoznátok velünk, az októberi World Student Day-en ott leszünk! 😉

To-Be-Continued

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?