Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mit mond a BME a szenvedésről?

0

Kicsit talán nemzetközi, kicsit talán mégse. Van köztük olyan, aki egy évet Japánban töltött, és nemrég ért haza. Olyan is, aki dél-koreai származású. De nemcsak a multikulturalitástól válik különlegessé a BME-s MEKDSz-diákkör.

BME_MEKDSz_selfie

– Egyszerűen csak összeültünk és beszélgettünk, mi legyen az idei félév tematikája – mondja Zoli, az újdonsült diákkörvezető. – Az egyik tankörtársam, Peti dobta be az ötletet, hogy mi lenne, ha Jób könyvével foglalkoznánk? Ez mindenkinek tetszett, hiszen a BME-n a szenvedés senki számára sem ismeretlen fogalom…

Marci, a másik vezető az e heti első alkalomra ppt-vel készült, a kiválasztott bibliai könyv bevezetőjéül (ld. a csatolmányban). A vetítéssel azonban akadtak problémák.

– Kezdem inkább azzal – hallgatom Zolit -, hogy az a terem, amit kipécéztünk, eleve zárva volt, és a Vízmű Tanszék is, ahonnan elkérhettük volna a kulcsot. Át kellett tehát vándorolnunk egy másik helyre, ahol viszont nem volt projektor, és ebből az lett, hogy Marci diáit, a kottákat és az alkalom végén elénekelt MEKDSz-himnuszt is Bluetooth-os megosztással nézhette mindenki a telefonjáról. Így jutottunk arra a következtetésre, hogy mi vagyunk az „okos-MEKDSz” : )

Mercédesz, a diákkör utazótitkára is úgy látta, hogy a csapat nagyon könnyen feltalálja magát nem várt helyzetekben.

– Mindenféle körülménytől meg bóklászástól függetlenül nagyon jó volt a légkör, a vezetők nagyon erősek ennek megteremtésében, meg hogy bevonják a többieket a feladatokba.God's plan

A jövőre vonatkozóan Zoli a következőket osztotta meg velem:

– Szeretnénk hivatalosan bejegyeztetni a diákkört, mert ha ez sikerülne, akkor tudnánk plakátolni, szórólapokat osztogatni, mert szerintem nagyon sokan vannak a BME-n, akik egyébként keresztények, és lehet, hogy jönnének, de nem is tudnak a diákkörről. Hisszük azt, hogy amilyen útra elhív minket a Jóisten, ahhoz erőt is ad! Ez a mi bizodalmunk, és ezért kérjük az Ő vezetését az elkövetkezendőkre.

Ahogy pedig Marci megfogalmazta:

– Elég sok terv meg elképzelés van, és nagyon odafigyelünk (remélem), hogy a változtatás jogát Istennek fenntartsuk. Ezt igazolja a jövő keddi alkalom is, merthogy számunkra most derült ki, hogy imaalkalom lesz, amin mindenképpen részt veszünk!

BME_MEKDSz_Job_konyve_bevezeto

BME_MEKDSz_sracok

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?