Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Kreatívan a cethal gyomrában

0

Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha egy MEKDSZ-ötlettár (szül. Bp., 2005. aug. 31., †/legutóbbi bejegyzés: 2008. nov. 24.) Illetve az a jó az ötletekben, hogy egy idő után újrafelhasználhatóak (aktuális diákkörvezetők, figyelem!) Ha azonban ez nem lenne elég, íme, a debreceni orvosis diákkör vezetője, Demeter Sebastián által megosztott tippek.

Cimlap_szemuveges

Sebi a másnapi immunológiadolgozatra készülvén ad nekem interjút, amit így különösen is értékelek. Arról kérdezem, hogyan épül föl általában egy diákkörös alkalmuk.

– Az elején van egy zenés bevezetésünk – hallom a telefon túloldaláról. – Jelenleg épp nincs gitárosunk, de ez nem jelent akadályt, mert simán megoldjuk a dolgot laptoppal és hangszóróval. Aztán egy laza „prédikációféle” következik, témaindításnak, majd az interakció, amikor lehet kérdezni, és használjuk a kérdésboxot is. A végén az imakört pedig az zárja le, aki aznap szolgált a bevezetővel.

– Várj, várj, lemaradtam az előző mondatnál. Mit használtok? – kérdem meglepődve.

creative– A kérdésboxot. Ezt még Virág [az előző diákkörvezető – a szerk.] nővére találta ki, és kezdte el. Egy kb. száz kérdéscetlivel teli doboz, aminek a célja az, hogy minél kreatívabban közeledjünk a frissen érkezőkhöz. Ilyen kérdéseket tartalmaz, mint pl. „Mi a kedvenc tulajdonságod?”, „Mi az, amire most igazán vágysz?”, „Mikor érzed azt, hogy Isten veled van?” stb.

– Wow, ez tök szuper! Legalább nem a szokott-unalmas „Ki vagy, mit csinálsz és honnan érkeztél?”…

– Jaja! De olyan is van, hogy ebben az interakciós részben keresztény Activityzünk – reagál Sebi.

No, egy újabb, kicsomagolásra várakozó fájl az elmém kompjúterében.

– Mit értesz ez alatt pontosan? – teszem is fel a kérdést.

05-rue-jonahinthewhalew– Csak annyiban különbözik a hagyományos Activitytől, hogy bibliai személyeket, fogalmakat, sztorikat kell lerajzolnunk, mutogatnunk vagy épp körülírnunk. Ezekből mindig nagyon vicces dolgok kerekednek 🙂
Tényleg elég mókás lehet, most, ahogy elképzelem, hogyan mutogatják Jónást a cethal gyomrában, vagy épp rajzolják a pusztai vándorlást.

Ha hasonlóan kreatív ötletetek támad, amit be lehetne vetni a diákkörön, és szívesen megosztanátok másokkal, küldjetek ímélt a postit.mekdsz@gmail.com-ra. Ha annyi összegyűlik, hogy már nem bírja a postafiók, közzétesszük őket a Postit!-en 🙂 Hajrá-hajrá!

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?