Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Fokossal és összefogva a diákkörért

0

És ha már egyszer érdeklődtem a debreceni orvostanhallgatók felől, miért ne hívnám fel Radeleczki Sanyit, a Semmelweis Egyetem orvosis diákkörének vezetőjét is? Íme, fővárosi doktorjelöltjeink közösségének meglepő újdonságai.

– Az egy pozitív dolog most novemberben – kezd mesélni nekem Sanyi -, hogy az egyetemen elindult a FÉK-nek is egy csoportja, akikkel találkoztunk, hogy a sulin lévő különböző keresztény köröket összefogjuk. Közösen gondolkoztunk arról, mit tudunk tenni az egyetemért, és megállapodtunk, hogy a jövőben is fenntartjuk az összeköttetést, próbáljuk egymást promotálni, és péntek reggelenként 7.30-tól összegyűlünk imádkozni.

De nemcsak a külső szervezetekkel zajlik kapcsolat- és közösségépítés, hanem diákkörön belül is:

Concrete-House-in-Stange-by-Carl-Viggo-Holmebakk_dezeen_468_37

Valódi labirintusszerű otthon – csak épp Norvégiában

– Pár hete volt az egyik tagunknál, Rebekánál egy házibuli; az egész olyan erőteljes „labirintus-feelinggel” bírt, mert nagy házuk van, és párszor simán eltévedtünk. Persze nagyon jól éreztük magunkat! A csapatot tekintve egyébként van még 2 ETK-s lányunk, 2 idősebb tagunk, meg rajtam kívül még 4-en innen az ÁOK-ról, és egy fokosunk is…

[Gondolatkihangosító készülék: Nahát! Sanyi még csak nem is amilázenzimekkel és ATP-molekulákkal dobálózik, mégsem értem – mit keres keresztény orvostanhallgatók körében egy fokos? Mi a csudát kezdenek ezzel?]

A válasz nem sokáig várat magára:

– …azaz fogorvos-tudományi karosunk is – fejezi be mondatát Sanyi. – Így haladunk most végig a félévi tematikán, ami épp a Lélek gyümölcsei Pálnak a Galatákhoz írt levelének 5. fejezetéből. Most következik a türelem.

Ami el is kél így a félév vége felé, hiszen a diákkörvezető elmondása alapján mindenki elkezdett már a vizsgákra tanulni:

– Már látom, hogy maradoznak el az emberek, és ez csak folytatódni fog.

Egy záró érdekesség, a „Hová tűnt a gitáros a debreceni doktorok diákköréből?” c. fiktív kérdésre:

– Mit gondolsz, ki volt a rezidens orvos a nyári gyakorlatomon? – fordítja meg a szerepeinket, és kérdez most tőlem Sanyi. – Hát persze, hogy egy volt MEKDSZ-es, Farkas Virág egyik ismerőse, Attila, a DEOEC volt gitárosa!


Ha minden rejtély ilyen egyszerűen és szerencsésen bogozódna ki! Vagy ha nem is, hát Ágúr próféta előtt is volt három dolog, ami megfoghatatlan és négy, amit nem tudott (Péld 30,18-19). És ha már Példabeszédek, akkor lábjegyzetben Prédikátor – hallottad már hírét a 2016-os Téli Tábornak? Nehogy azt mondd, hogy ez is hiábavalóság, vagy hogy Neked minden mindegy! Vagy mégis?

MEKDSZ_TT_regkép

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?