Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

MEKDSZ-re ébredve

0

egészséges-alváspózok-03Péntek reggel van, és te fekszel az ágyadban. Kissé fázol, összegömbölyödsz a takaró alatt, majd egyet fordulsz – és leesel a földre. Felriadsz, és szétnézve konstatálod, hogy ez nem a te ágyad, nem a te takaród, nem a te szobád! Ráadásul nem vagy egyedül, valaki fekszik még az ágyon! Könyvek és íróasztalok mindenütt, számítógépek, félbehagyott papírmunkák, akták vannak körülötted. Igen, egy irodában vagy. Ja, tényleg, hiszen ez a MEKDSZ-iroda! Hoppá, ma van a BeVezető nap, a jelenlegi és leendő diákköri vezetők találkozója! A srác, aki az ágyat nyomja, szintén diákkörös: vidékiek lévén itt, az irodában kaptatok szállást.

Hogy milyen volt a BeVezető? Szupertartalmas, szuperaranyos, szuperhűdejó. A találkozó célja a különböző városokból és Biblia-körökből érkező vezetők összeismertetése, a tapasztalatok megosztása, valamint eszmecsere a körök működéséről. Képet kaptunk a csoportok nehézségeiről, adhattunk tanácsokat egymásnak, és együtt határoztuk meg, hogy mi is a mi feladatunk a diákkörökben. A MEKDSZ munkatársai interaktív előadást tartottak vezetés témában, megismertették velünk magát a szervezetet, annak felépítését, a szolgálati lehetőségeket, illetve számszerűsítették a hozzájuk kapcsolódó diákkörök mennyiségét – nagyon sok!

ducklingsMegvitatásra került a szervezet és a diákkörök kapcsolata: a MEKDSZ olyan, mint egy anyuka, aki a háttérből támogatja a gyermekeit 🙂

Foglalkoztunk Márk evangéliumával, Jézus főpapi imájával, Isten, a hívők és a világ kapcsolatával. Ebédre pedig pizzaaa! Volt papírrepülő-gyártás is időre, a vezetői tréninggel egybekötve.

Este levezetésként a Görbe Bögre Kávézóban verődtünk össze, addig ismeretlen, most már ismerős diákkörösökkel, ahol még folytattuk a beszélgetést.

Nagyon jól éreztük magunkat, hálásak vagyunk a Jóistennek, hogy ez a találkozó létrejöhetett, és ilyen szép számban összegyűltünk. Talán az ért a legtöbbet, hogy láttuk: nem vagyunk egyedül, hanem van, akinek fontos a munkánk, van, akinek szívügye a diákmisszió, hogy az evangélium minél több fiatalhoz eljuthasson és szívükben világítson.


A MEKDSZ november 20-ai tréningnapjáról szóló beszámoló Szabó Laci debreceni agráros diák tollát és tehetségét dicséri. A fotókért pedig Hajde Balázsé az elismerés. A dicsőség meg az Úré. 🙂bevezeto_iroda

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?