Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Célkeresztben: Bejrút és Párizs

0

Az elmúlt hetekben a bejrúti és párizsi merényletek sokkolták a világot. Elborzadva figyeljük, hogy pár merénylő néhány fegyverrel milyen pusztításra képes. Aki pedig up to date akar lenni Bejrúttal kapcsolatban – hiszen mint a világ nyugati felén élők, valószínű inkább Párizsról hallunk többet – úgy az informálódás végett íme, egy Index– és egy Wikipédia-cikk a libanoni támadásról.

Mint IFES, hálásak vagyunk azért, hogy barátaink biztonságban vannak, ugyanakkor együtt gyászolunk azokkal, akik az ismeretlennel szembetalálva magukat, félnek, szeretett barátjukat vagy családtagjaikat siratják, és akiknek küzdelmet jelent ebben a zavarodottságban erősnek maradni.

20151117 Paris and Beruit

Libanonból egy diák a következőket írta: „Keresztényként minden életet értékesnek tartunk, és figyelünk arra, hogy a terrorizmust ne keverjük össze az iszlámmal. A frusztrációnkat próbáljuk úgy kezelni, hogy emlékeztetjük magunkat Isten óvó kezére. Ugyanakkor két egyetemi dolgozót megöltek a bombázások során, emiatt az egyetem bezárt pénteken. Csatlakozva egy diákcsoporthoz, gyertyákat gyújtottunk Bejrútban a 44 halott emlékére. Imádkozunk, hogy a béke és remény képviselői lehessünk a közösségünkben.” A közel-keleti és észak-afrikai régió (MENA) főtitkára pedig így nyilatkozik: „Kétkedéseim során azt kell megtapasztalnom, hogy az Úr előttünk jár. Ő már megnyitott ajtókat és megváltoztatott szíveket. Októberben például két összejövetelt is tudtunk szervezni. Egyet egy olyan helyen, amit nem nevezhetek meg, egyet pedig Szíriában. Mindegyiken körülbelül 80 diák jött össze. Ez egy csoda, ami egyúttal emlékeztet minket arra, Isten milyen sokat tud tenni azzal a kicsivel, amit fel tudunk ajánlani neki.”

A GBU Franciaország is gőzerővel folytatja tevékenységeit, és meggyőződésük, hogy mindennél jobban készen kell most állniuk a kérdések megválaszolására. Párizsban amiatt aggódtak, hogy vajon megtarhatják-e a Veritas Fórumot Az élet vége: élethez való jog, halálhoz való jog? címmel november 18-án. Végül megkapták az engedélyt azzal a kikötéssel, hogy mindenkinek, aki részt vesz, hivatalosan regisztrálnia kell. A Montpellierben lévő diákkör az elmúlt hetek eseményei tükrében megváltoztatta a soron következő találkozóik témáit, hogy konkrétan a bombázásokról beszéljenek. Így lehetőségük van megvitatni olyan kérdéseket, mint például hogyan viszonyuljanak a keresztények a támadásokra, jogos-e a bosszú, vannak-e a megbocsátásnak határai, és hogyan viszonyuljanak az idegenekhez.

Imádkozzunk együtt Libanonért, a MENA régióért:

  • Azért, hogy a Közel-Keleti konfliktus békés megoldását megtalálják.
  • Isten adjon vigasztalást azok számára, akik szerettüket elvesztették a támadások során, és meggyógyuljanak azok, akik megsérültek.
  • Azért, hogy ezek a nehéz idők közelebb hozzák az embereket az Úrhoz és az üdvösséghez.

És Franciaországért is:

  • Védelemért a GBU Franciország központját illetően, hiszen Párizs szívében van, ott ahol rengeteg turista és diák megfordul, így ideális célpont lehet a támadásra.
  • Azért, hogy a diákok és a munkatársak türelmesek és bölcsek lehessenek az egyetemi személyzettel való kommunikációt illetően, mivel most erősen reagálnak minden vallásos tevékenységre.
  • Azért a három GBU-munkatársért, akik muszlim fiatalokkal dolgoznak együtt.

Az eredeti teljes cikk megtekintéséhez kattints ide!

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?