Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Kereszténység cenzúra nélkül

0

Az IFES európai országainak van egy FEUER nevű tömörülése, ami a Fellowship of Evangelists in the Universities of Europe [Evangéliumiak Európa Egyetemein Szövetség] elnevezést takarja. A FEUER missziós heteket szervez Európa különböző országaiban. Az idei év első felében 30 ország több mint 150 egyetemén rendezték meg ezeket, s bár a legtöbb ilyen Nagy-Britanniában volt, Albániában (3), Dániában (2), Norvégiában (10), Szerbiában és Montenegróban (2), Spanyolorszában (5) és Ukrajnában (2) is tartottak missziós heteket. Mindezek mellett Moldova, Fehéroroszország, Románia, Bosznia, Hollandia, Ausztria, Svédország és Svájc is becsatlakozott.

A spanyolok akciójáról már beszámoltunk blogunkon, de most hadd jöjjön három beszámoló három másik országból.

20151105_serbia_sweden_karkiev_2

A szerb, a svéd és az ukrán mozgalmak valóban mozgolódnak!

Szerbia második legnagyobb egyetemén, az újvidéki Novi Sad Universityn szerveztek volna vitát a helyi diákkörösök, ám ezt nem engedélyezték számukra, így a diákok az egyik legnépszerűbb központi kávézót bérelték A keresés címet viselő több napos kampányuk lebonyolítására. Hétfőn az Ateista Társasággal volt egy vitájuk, amire körülbelül 100 diák jött el. Szerdán és csütörtökön körülbelül 70 diák jött el, és ezeknek 40%-a nem keresztény volt. A beszámolójuk szerint nagyon jó volt látni ezeket a diákokat négy egymást követő estén. 22-en a legvégén megadták elérhetőségeiket, és nyitottak a továbbiakra is.

Ha másért nem, hát a kajáért megérte elmenni a svédek rendezvényére :-)

Ha másért nem, hát a kajáért megérte elmenni a svédek rendezvényére 🙂

Svédországban a Credo Sweden Szkeptikusok hete címmel rendezvényt tartott Stockholmban, ahol a kétkedőket szólították meg. [Ami nem nehéz, mert Svédország az egyik legateistább ország a világon.] Gustaf Thunqvist a következőket írja róla: „Volt közös ebéd, két megrendezett vita és hat közös ebéd beszélgetésekkel három különböző kampuszon. Mindent videóra vettünk, és feltettük a Facebook-oldalunkra. A diákjainkat segítette egy fazon a Credo Akadémiáról [egy olyan oktatóközpont, amit a Credo korábbi főtitkára hozott létre azzal a céllal, hogy a diákok kulturális analízisről, világnézetekről, apologetikáról, evangelizációról és tanítványképzésről tanulhassanak]. A diákok az esemény előtt felmérést készítettek a kampuszon, szendvicsekkel várták az érdeklődőket, és szórólapokat osztogattak.” Ennek ellenére Gustaf szerint a leggyengébb láncszem a keresztény diákok mozgósítása volt, úgyhogy erre a jövőben rágyúrnak. A visszajelzés pozitív volt, különösen a mérnöki karon. [Nem csodálom, ha nekem egész nap olyanokat kéne tanulnom, én is különösen nyitott lennék Isten szeretetére és kegyelmére.] Többen hitre jutottak, a svéd diákkörösök pedig azt remélik, jövőre még több kampuszon jelen lehetnek majd.

swedish_debate

Szkeptikus hallgatók Svédországban

A CCX Ukraine Kharkovban tartotta első tavaszi missziós hetét. 250 diák hallhatta az evangéliumot, 10-en pedig átadták életüket az Úrnak. November elején (2. és 6. között) rendezték a második missziós hetüket, Kereszténység cenzúra nélkül címmel. A szervezők nagyon izgatottak amiatt, hogy engedélyt kaptak hivatalosan a rendezvényre. „Lehetőségünk lesz a tanulóknak beszélni Istenről és arra ösztökélni őket, hogy kövessék Krisztust – ez egy csoda. Istennek ez a nagyszerű munkája 10 gyülekezetet és 60 embert egyesített egy közös misszióra: az egyetemi misszióra.”

November 6-9. között rendezték meg a FEUER konferenciát Franciaországban, ahol 100 evangéliumi keresztény gyűlt* össze 36 európai és eurázsiai országból. A konferenciát missziós hetek követték Albániában, Franciaországban és Svájcban. Ha bármi hírt hallunk felőlük, mindenképp jelentkezünk.

Olvasd el a cikket az IFES bloggere, azaz Penny tollából! Ha pedig bármi eszedbe jut, amivel egyetemistákként összefogva debütálhatnánk az országunkban, írd meg nekünk a postit.mekdsz@gmail.com-ra. Ötlet nem marad szárazon!


*vagy inkább gyúlt össze a Szentlélek tüzében 🙂

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?