Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Az evangelizáció forradalma – spanyol módra

0

Az egyetemi diákmisszió nem egy egyszerű dolog. Azt Anba Mukattam óta tudjuk, hogy a legtöbb, amit a misszióban tehetünk, hogy nem a Lélek előtt járunk, hanem mögötte lépkedünk. Nyilvánvaló, hogy spanyol barátaink is gyakorolják, hogy mit jelent a mediterrán vérüket egy kicsit lecsillapítani, és Isten vezetésére figyelni.
Az alapján, amit itt olvasni fogtok, egész ötletes dolgot sikerült összehozniuk. Reméljük, ez a Lélek vezetése volt.

Noha hallottak arról, hogy Angliában van egyhetes evangelizációs rendezvény is, de azért ez a spanyoloknak kissé furcsának tűnt. Egy-egy nagyobb GBU-csoport bevállalt már egynapos alkalmat, de hosszabbat nem. Idén azonban úgy tűnik, megtört a jég. Február és május között közel 12 egyetemen tartottak egyhetes evangelizációt. A legtöbben standot állítottak fel, így tudták jól észrevehetően – interaktív bemutatókon keresztül is – reklámozni a diákkört, valamint ajándékokat osztogatni. Az evangelizációban nagy segítségükre volt még a spanyolra lefordított, érdeklődőket megcélzó Uncover Biblia és Biblia-tanulmányozó füzetecske is. (Ez eredetileg a brit UCCF anyaga, és egyébként olyan, mint a mi fekete-sárga Márk-evangéliumunk és ún. „keresőfüzetünk”, csak Lukácsban.)

A diákok sütiosztogatás közben óriási vörös kérdőjellel reklámozták a Grill a Christian (magyarítva „Izzassz meg egy keresztényt” :)) eseményt, valamint arra bátorították a hallgatótársaikat, hogy bátran tegyenek fel hipotetikus kéréseket Istennel kapcsolatban. Ezután meghívták őket az evangelizációs beszélgetésekre, ahol tisztán elhangzott az evangélium, miközben olyan fontos témákat érintettek, mint a tudomány, politika és a szexualitás.

A különböző egyetemek különböző, helyi adottságokhoz passzoló programokkal készültek. Granadában helyi ételspecialitásokkal készültek, Sevillában a szolidaritásra fókuszáltak, Barcelonában pedig Biblia és a feminizmus ill. Jézus és a korrupció címmel tartottak beszélgetéseket.

20150930_spanish_missions

Granadában és Spanyolországban is nyársboton a keresztények, hogy az érdeklődők, szkeptikusok a kérdéseikkel jól megizzasszák őket. Bátornak elég bátor vállalkozás, és ráadásul hatékony is!

Josué Moreno Arenas gépészmérnök hallgató szerint a diákokat meglepte, hogy racionális úton közelítették meg a kérdéseket a keresztények. Láthatták, hogy a hit és az ész nem ellenségei egymásnak. „Számukra az, hogy a hit lehet ésszerű, egészen forradalmi meglátás volt!”

Josué részt vett a Castilla-La Mancha Egyetem missziójában. „Láthattuk, hogyan munkálkodott az Úr erőteljesen a hibáink ellenére is. Tapasztalatlanságunk ellenére az evangéliumot megosztottuk, és sok diák hallotta. Csodálatos volt látni, hogy majdnem a teljes csoport megjelent reggel 7-kor, hogy imádkozzon a napért, és minden egyes diákért, akikkel aznap beszélgetésbe elegyednek. ” A legtöbben az esti találkozókra mentek el, egy helyi belvárosi pubba, és többen elkezdték már tanulmányozni velük Lukács evangéliumát.

Hadd záruljon a cikk Josué szavaival: „Számomra az idei év legmeghatározóbb élménye az volt, hogy láthattam, hogy az evangélium életeket és szíveket változtat meg, még egy olyan országban is, mint Spanyolország, amit történelme miatt sokan nehéz terepnek tartanak az evangélium szempontjából.”

Olvasd a cikket eredetiben, ezen a linken!

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?