Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mert nem miénk a misszió

0

2015_wsd_logo_en

Az IFES minden évben megtartja a World Student Dayt, azaz a Diákok Világnapját, ami idén október 16-ra esik. Emlékeztetőül, hogy a misszió nem miénk, a piszkos munkát Isten végzi. Nézzünk kicsit körbe, mit terveznek mára a különböző diákmozgalmak.

Az Oklahomai Egyetem InterVarsity USA csoportja szeretné a diákok számára megmutatni, mit is jelent Krisztus globális testéhez tartozni. Ezért összegyűjtik a világ számos pontjáról azoknak a diákoknak a történeteit, akik hozzájuk hasonló kihívásokkal küzdenek. Már tegnap este találkoztak azért, hogy imádkozzanak és bemutassák ezeket a történeteket. Ma pedig egy imaszoba áll rendelkezésre, ahol különböző országokból származó tárgyakat helyeznek el, és ahol az imatémákat régiókként csoportosítják.

A Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosának, Kinshasának az egyetemein működő GBU-csoportok reggel egy Biblia-tanulmányozással kezdenek, János evangéliumának 20. fejezetét olvassák, délután pedig együtt imádkoznak.

Az egyik brazil diákkör egész éjjel virraszt, hogy imádkozzanak a diákkörökért.

A madagaszkári UGBM Fianarantsoa-ban egy igetanulmányozással, dicsőítéssel és rövid IFES-bemutatóval tűzdelt imaestet szervez, ahová a különböző egyetemek, főiskolák összes diákját invitálták. Izgalommal várják, mert a helyi csoportjukban most először ünneplik az imanapot.

Az SCO Dél-Afrika a Johannesburgi Egyetemen három kampusz diákjait és a közelben lakó szeniorokat is meghívta, hogy közösen töltsék el az estét. Ők többek között az IFES új imakártyáit használják fel arra, hogy a régiókért imádkozzanak.

A diákok ezenkívül rövid videókat is készítettek, amelyben a diákköreik imakéréseit osztották meg. Kattints erre a linkre, ha bele szeretnél nézni.

A cikk, remélhetőleg, nyújtott számotokra egy rövid bepillantást abba, hogyan ünneplik az IFES Diákok Világnapját a Lajtán túl. Kis hazánk sem marad ki, hiszen a budapesti MEKDSZ-esek a Corvinuson lesznek, hogy együtt imádkozzanak a különböző országokért, a menekültekért és a diákmisszióért. Mi így csatlakozunk be a Krisztus globális testéért folytatott imába.

WSD_foto

Azt kérditek, hol lesz Magyarországon a WSD? Itt, igen, itt bizony, a Corvinus Fővám téri épületében! – mondják a MEKDSZ munkatársai, amint azt a mellékelt ábra is mutatja 🙂

Nem ez az első alkalom, hogy a World Student Dayről cikkezünk – nézzétek csak! Az eredeti bejegyzést pedig itt találjátok.

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?