Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

A Kárpát-medencei ifjúsági fórumon jártunk

0

2016. február 15–17. között találkoztak Berekfürdőn a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek képviselői – természetesen a MEKDSZ is ott volt. A Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) berekfürdői találkozóját ismét Szontágh Szabolcs és munkatársai vezényelték le.

ViviLaciGeKIBA találkozón kb. 60-70 meghívott vett részt: egyházkerületek referensei, ifjúsági szervezetek képviselői, teológiák delegációja. A három napos esemény célja, hogy a szervezetek megismerjék egymást, egymás munkásságát és programjait.

A hétfő főleg a kapcsolatépítésre volt kihegyezve: az újak a régieket, a régiek az újakat ismerhették meg, a szervezeteket érintő témákról elsőkézből értesültek, bemutatkoztak a képviseletek, és kiscsoportban dolgoztunk. A szakmai nap a kedd, középpontjában a mentorképzés állt. Megtudtuk, hogy irányított kérdésekkel, lényegében szakmai kompetencia nélkül rá lehet vezetni alanyunkat arra, hogy ő maga találjon megoldást a problémájára. A Barnabás Csoport által tartott egész napos interaktív előadásokért köszönettel tartozunk Heizer Tamásnak, Kerekes Szabolcsnak és Kovács Endrének. Az utolsó napon a képviseletek nagyobb projektjeikről adtak tájékoztatást, illetve a GeKIB-et érintő fontoskodásoké volt a főszerep. Esténként pedig az elmaradhatatlan zsíroskenyeres borozás adott teret a világmegváltó beszélgetéseknek.

A következő GeKIB időpontja november 14–16., helyszíne még kérdéses, de biztos, hogy Felvidéken rendezik meg. Kitűzésre került az Imaéjjel is: október 07. Tartsátok emlékezetetekben! 🙂


A MEKDSZ-t Szabó Laci és Nagy Vivien, debreceni diákkörösök képviselte a GeKIB-en. Ezúton köszönjük nekik a részvételt és az élménybeszámolót!

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?