Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Mit adnak nekünk a rómaiak?

0

„Üdvözlet a Rómában élő szentektől…” – írhatnák a Rómában élő diákkörösök, ha Pál stílusában fogalmaznának levelet. De tényleg, vajon milyen diákköri tevékenységekre jut idejük az olaszoknak a pizzaevés mellett, két szieszta között? (Éljenek a sztereotípiák!) Mit adnak nekünk a rómaiak? Alább elolvashatod.

A GBU Olaszország Rómában élő diákjai úgy döntöttek, ideje, hogy az emberek kicsit jobban megismerjék munkájukat, egyáltalán halljanak róluk, ezért tavaly novemberben nyílt napot tartottak, hogy a helyi, nemzeti és nemzetközi egyetemi missziós munkát bemutassák. A körülbelül 150 érdeklődő között voltak egyházi vezetők, lelkipásztorok és jövőbeni diákok is.

20160204 Italy open day

Ester Masdea egyike volt a négy diáknak, akik megszervezték ezt a nyílt napot. „Eleinte lehetetlen feladatnak tűnt, amivel nem tudunk megbirkózni. Egyedül az bátorított, hogy tudtam, egy olyan felekezet- és gyülekezetközi mozgalomról szeretnénk erős bizonyságot tenni, ami tényleg valami kézzelfogható, konkrét dolgot csinál Rómában. Tekintve, hogy különböző gyülekezetekből voltunk jelen, ezzel nem csupán a GBU szolgálatát mutattuk be, hanem azt is, mennyire megerősít minket az egység. Remélem, hogy ennek az üzenete, hogy az embereket együttes erővel és összefogással nyerjük meg Krisztusnak, utat tör magának a római gyülekezetek között is.”

20150725_163006

Luca épp tanul nagyban gondolkodni a nyári IFES World Assemblyn 🙂

Egy másik szervező, Luca Abatini a következőket mondta: „Áprilisban kezdődött az egész, amikor a GBU partnerszervezeteivel találkoztunk, és rájöttünk, mennyire fontos, hogy a pénzügyi támogatás különböző módjait keressük. […] Részt vettem az IFES-világtalálkozón 2015-ben, ami arra bátorított, hogy gondolkodjak nagyban. Az jutott eszünkbe, hogy egy nagy esemény, ami megfelelően van reklámozva, sok embert vonzana a római gyülekezetekből. És lőn.

Szerettük volna, ha a megjelentek teljesen rálátnak a GBU világára, úgyhogy szerveztünk szemináriumokat, amik hasznosak mind az egyetemek, mind a gyülik számára, hoztunk könyveket a GBU kiadójától és meghirdettük a »Student Show«-t – az este folyamán szemtől szembe, személyesen mutatkozhattunk be mint a GBU arcai. Sok kihívással találtuk szembe magunkat: megtanultunk olyan dolgokat megcsinálni, amikről azt hittük, nem is vagyunk képesek, mint pl. interneten keresztüli foglalások lebonyolítása, a különböző felekezetek képviselőivel való kapcsolattartás és a résztvevők koordinálása. Ez a csodás együttműködés közelebb hozott minket egymáshoz a GBU Rómán belül. Hálásak vagyunk Istennek a nagyszerű látogatottságért, a támogatói est sikeréért, a különböző közösségekből érkező lelkészekkel és diákokkal történő kapcsolatépítés lehetőségéért. Meggyőződésünk, hogy a következő években élvezni fogjuk a GBU nyílt napjának gyümölcseit.”

…nekünk is ez a meggyőződésünk, még akkor is, ha Róma nem egy nap alatt épült föl [lelki házzá]. A fordítás alapjául szolgáló angol cikket itt olvashatod, bár szerintünk felesleges, mert elég jó lett a magyar fordítás 😉

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?