Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Dunán innen, Tiszán túl: Kelet-Timor

0

Megszokhatták már a Postit!-olvasók, hogy egy-egy interjú írásos nyomai bukkannak fel az oldalon. Az azonban már ritka, hogy külföldi IFES-es diákmozgalom tagjaival való beszélgetés kerüljön terítékre. Úgy gondoltuk, az amerikai elnökválasztást követve mi is lépünk egy nagyot, úgyhogy íme, egy külföldi diákkal készített interjú.

Tiszán túl, Kelet-Timorban járunk, ahol egy hallgató beindította a „Campus Community” nevű csoportot. Ez a diákkezdeményezés olyan heti rendszerességű alkalmakat jelent, melyeknek fókusza, hogy a jövő kulcsfontosságú vezetőit bátorítsák, formálják, és kihívást intézzenek feléjük, hogy legyenek egyre mélyrehatóbbak és kreatívabbak az egyetemen.

20161013_timor_leste_update

Anselmo da Costa egyike azoknak a diákoknak, akik részt vesznek ebben. Ő volt az első kelet-timori, aki részt vehetett a FES Malajzia háromhetes tanítványképző tréningjén, a Camp Cameronon. Át is adjuk a szót a kérdéseknek és a válaszoknak.

Mi a legnagyobb érték, amit a Camp Cameronról elhoztál?

Annyi minden! De arra biztos emlékezni fogok, mennyire fontos Isten akaratát megismerni és cselekedni. Az életben szükséges, hogy legyen küldetésem (misszióm). Isten második esélyt adott nekem. Ő mindig bennem lakozik, és azt szeretné, ha közel maradnék hozzá.

Mit tanultál, ami a kelet-timori diákoknak is hasznos lehet?

Igaziból minden, amit tanultam, hasznos lehet a kelet-timori diákoknak. Az biztos, hogy nagy szükség van arra országunkban, hogy az Istennel, egymással és önmagunkkal való kapcsolataink megváltassanak. Ki kell találnunk, hogyan tudnánk az embereket közel hozni egymáshoz, valamint bátorítani őket arra, hogy őszinte, hiteles kapcsolatuk legyen Istennel.

Miért imádkozzunk?

Imádságom a kelet-timori egyetemisták számára, hogy magukévá tegyék az álmot, és elkötelezzék magukat arra, hogy legyen egy keresztény közösség a saját egyetemükön. Imádkozzatok azért, hogy a keresztény diákok közössége által változzon meg az ország, szűnjön meg a korrupció, és hajoljon meg mindenki Kelet-Timorban Isten előtt.

A MEKDSZ számára is fontos, hogy a keresztény diákokat felkészítse arra, hogy hatással tudjanak lenni a társadalomra. Ahogyan a MEKDSZ stratégiai prioritásai között is szerepel: „Formación megélése – hiteles, teljes evangéliumi életet élő, elkötelezett, értelmiségi keresztényekkel, diákokkal és szeniorokkal, támogatni az egyházat, az egyetemeket és az egész társadalmat. Felkészítés a diákévek utáni életre – olyan egész életre szóló tanítványok nevelése, akik elkötelezettek mind a diákmisszió, mind a munkahelyeken és a társadalomban történő tanúságtétel irányában.” Kívánjuk, hogy Isten használja fel a diákokat mind Kelet-Timorban, mind Magyarországon, hogy változást tudjanak hozni az ő dicsőségére!


A Chris Herbert által készített interjú eredetijét itt olvashatod. A kiemelt kép pedig a mozgalom egy másik nagyszabású projektjéről származik.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?