Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Kezdetben vala…

0

Alfahím, Alfa Romeo. Sinα, cosα. Alfa-hullámok, alfa-sugárzás, alfa-generáció. Alfa és Omega. Nyelvünkbe ékelődik a görögből származó, és valaminek a kezdetét, kiválóságát jelölő ἄλφα. Biztos eszedbe jut még egy csomó dolog, amivel kiegészíthető a felsorolás. Pl. az Alpha-kurzussal.

plan-a-funeral-mainAz egész ott kezdődött, amikor a Corvinus Keresztény Diákkört kezdtük temetni. A múlt félévben a budai kampuszt a Szent István Egyetemhez csatolták, így Lidinek, az egyik diákkörvezetőnek igen megnehezült a diákkörrel kapcsolatos adminisztratív ügyek intézése. Marci, a másik vezető pedig, szintén lelkes ember, ugyanakkor utolsó éves lévén, fél lábbal kilógott már az egyetemről. Meg hát 2 ember járt a hétfői alkalmakra rajtuk kívül az egész egyetemről. Facebook-posztok, plakátkampány ide vagy oda.

Aztán szeptember első hetében kapok Liditől egy ímélt: „Képzeld, váratlan történések álltak be a diákkör életében. Megkeresett egy számomra ismeretlen  lány, először amiatt, hogy mikor tartjuk a a diákköri alkalmakat, mert szívesen jönne. Mondtam neki, hogy érdeklődés hiánya miatt sajnos nem lesz ebben a félévben, és hogy esetleg keresse fel a FÉK alkalmait az egyetemen, ha érdekli. De ő nagyon lelkes volt, és mondta, hogy szívesen segítene a promotálásban vagy amiben kell, hogy legyen ebben a félévben is valami. A lelkesedése magával ragadott, ezért tegnap személyesen is találkoztunk. És elindult az ötletelés, hogyan kellene csinálni. Elég sok mindenről beszélgettünk. Lenne kedved találkozni velünk így hármasban? Hogy elmondjuk, mire jutottunk?”

im-so-happy

Hát naná! Hamar nyélbe is ütöttük a találkozást, ahol Adéllal együtt az ötletet is megismerhettem: Alpha-kurzust fognak indítani az egyetemen. Kezdetét vette az együttgondolkodás a kezdetekről. Hol legyen, hogy legyen, mint legyen? Az egyetemen nem volt alkalmas hely a közös étkezéssel kezdődő beszélgetésekhez, így a heti rendszerességű tett helyszínéül a MEKDSZ-irodát választották. ckd_alpha_teaAz egyetemen már korábban kiragasztott Globális Alpha Kampány-plakátokat kiegészítették az induló kurzusra vonatkozó infókkal, tolták a reklámot a Facebookon, és egy hónappal ezelőtt az első alkalmat üdvözölhették – a pár fős szervező-előkészítő csapattal együtt az érdeklődők is. Volt, hogy Szaszinak 15 főre kellett főznie.

img_20161114_191856Most hétfőn 10-en gyűltünk össze. A rántott sajttal és hagymakarikákkal tálalt zöldborsófőzeléknek Shrek vagy Hulk sem tudott volna ellenállni. Az Ifi Alpha filmsorozat 4. része a félelmekről és a bizalomról szólt. Mi volt életem legfélelmetesebb élménye? Mit jelent teljesen rátámaszkodni valakire? Ha ez a medence az Istennel való kapcsolatodat jelképezi, most épp hol vagy jelen benne? – És ezen kérdések mentén már halad is a beszélgetés a maga útján.

fonix-madar_width

A CKD mint főnixmadár, mely hamvaiból új életre kél.

Annyira belemelegedünk, hogy az alkalom végén kerül sor a bemutatkozó körre. Dávid, az egyik résztvevő elmondja, hogy már 2-2 és fél éve kutatja a kereszténységet, eljár csendesnapokra, lelkigyakorlatokra, és most figyel bennünket is. Azt monitorozza, ahogyan mi keresztényként képviseljük a világban Krisztust. Remélhetőleg eljut majd a felismerésig, hogy a képviseletnek van egy másik oldala is: „Van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus, mert Ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is.” /1János 2,1-2/ Adja Isten, hogy az Alphának ez legyen az Omegája, és jelentse számára egy megváltozott, új élet kezdetét! Áldás a Csapatra 🙂

medence

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?