Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Did you know, hogy néz ki egy angol Szabad-Napok?

0

IFES nagytestvér, jóvoltából négy diák elment tanulmányi kirándulásra evangélizációs események hetét hospitálni. Ketten Aberystwthbe, ketten Falmouthba. Ezekről az élményeikről számoltak be a legutóbbi diákkörvezetői találkozón, amiből a legfinomabb falatokból nektek is jut.

(Eszti, Aberystwth) – Már második nap azt éreztem, mint aki hazaérkezett! Pedig volt -12fok is, és naponta 3 évszaknyi időjárás természete bontakozott ki, és a nyelv, a kultúra is más volt, de az, ahogy láttam a diákkörösöket, másokat, Istent szeretni, és ahogy megtapasztaltam, hogyan szeretnek engem, az olaj volt a tűzre!

(Levi, Aberystwth )  – „Van egy lovam!” – mondta, és beszélgettünk tovább, egy akkor még félidegennel. Majd azt vettem észre, hogy megmutatta a négylábút. Élénkzöld fű, partoldal, tenger, és a fenséges állat, miközben mély gondolatainkat osztottuk meg egymással.

 

 

Háni és Sáro – a falmouthi nevünk

Végtelen kalandozásaink alig akartak maguknak gátat szabni. Bezártak a vasútállomásra, hajnali kettő körül követett minket egy zavaros alak, hűtő funkció volt végig bekapcsolva a buszon (6 órás út), elfelejtettek értünk jönni, utazás után gyülibe mentünk, ahol éppen arculat alakítás volt, amiben a mi véleményünkre is kíváncsiak voltak.

(Sára)- Szórólapozás közben egy bácsi felsorolta az összes egyház generálta sérelmét (keresztes hadjáratok és társai). Természetesen a magas angoltudásommal jól elmondtam neki, hogy sajnálom, és szerintem ettől még nem Jézust kell utálni! Apropó találkozott-e vele?

(Heni)- Nem is annyira az események nyűgöztek le, hanem az, ahogy a diákkörösök odamentek a társaikhoz, beszélgettek, és feltették a kérdéseiket az előadás végén.  „Te mit gondolsz a szenvedésről ? Mi az erőforrásod az életre?, Milyennek látod Jézust?” És ezekben a szoros odafigyelésekben, úgy láttam valami fontos történik.

 

Mégis, mit láttunk?

0.0 Diákköri lét

0.1 Diákkörösök felkészítése az egyéni evangélizálásra, (Mindenki Téged keres, Vagyok angol verzió)

0.1.2 Egyéni evangelizálás a barátaik felé, és közbenjárás, ezekért az emberekért

0.2 Diákkörösök felkészítése, az eljövendő evangelizációs előadások témáiból + könyv a témában, amit elolvashatnak

1.0 Előkészületek

2.0 Marketing

2.1 Napi hangolás: közös ima, reflektálás, stratégiai pontok ismertetése a napnak, ellenőrzés

2.1 Ingyen kaja

2.2 Előadás+bizonyságtételek – mindenhol ingyen könyvek

2.3  Interakciók

3.0 Follow up (Már aznap megkeresték őket! Respect!)

A misszió nem ott kezdődik, hogy van egy rendezvénysorozat. Rosszul is járnánk azt hiszem. Járunk-kelünk testestől-Lelkestől, és azzal hogy a Vagyokkal vagyunk jelen, visszük ennek minden jelentőségét a kapcsolatainkba, beszélgetéseinkbe. Azt, amit eddig megértettünk, megéltünk a saját Istenkapcsolatunkba!

( Yey! Végre valami, amit nem (annyira) tudok elrontani :3 )

De jó, ha van egy letisztázó előadás is, ahol lehet találkozni egy nagyobb képpel.

Aztán meg van egy közösség, ahol szeretnek, és segítenek megérteni, megtanulni, hogyan kell Krisztussal járni…

Ez a misszió háromlábú széke.

Ötleteket adott a kitekintés? Úgy kipróbálnál valami hasonlót az egyetemeden? Vagy tele vagy ambícióval, csak nem tudod hogyan vágj bele?

A MEKDSZ nem csak, hogy számít az ötleteidre, de rájuk épít, velük épül szent házzá, királyi papsággá.

Hozd, amid van. (és gyere diákkörbe)

Nyúl Sára

 

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?