Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

A vezetőség, és ami mögötte van: 1. rész

0

Évszázadok óta foglalkoztatja az emberek fantáziáját a jeti létezése, a Loch Ness-i szörny  legendája, sőt a 2. világháború óta a Bermuda-háromszög körüli rejtély. Az emberiség egy csekély részének legalább ekkora rejtély és talány, hogy tényleg létezik-e MEKDSZ vezetőség, és ha igen, mit csinál. Most megtörjük a titkot, és a kulisszák mögé tekintünk.

A MEKDSZ egyik legalapvetőbb értéke, hogy önszerveződő, önkéntes alapon működik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a missziói munkát diákok csinálják a diákokért. A szervezeti felépítés pontosan ezt az elvet szeretné követni: a vezetőséget 5 diák és 5 szenior alkotja, azaz a vezetés diákok és végzett hallgatók kezében van, ami lehetőséget ad arra, hogy azok határozhassanak a szervezet jelenéről és jövőjéről, akik a leginkább érzik a bőrükön, mit csinál a MEKDSZ. A diákkörökben aktív diák-vezetőségi tagok hozzák a kurrens tapasztalatokat és visszajelzéseket, míg a szeniorok tudják a korábbi MEKDSZ-es generáció értékeit, élményeit, ötleteit megosztani.

Minden nagy ember csapattal dolgozik. Bayer Áron is. A jó ötleteket nem szégyen lekoppintani.

A vezetőség, mely az előbb említett 10 fő mellett az elnökből és főtitkárból áll, évente 5 alkalommal ül össze ülésezni, ekkor beszéli meg a MEKDSZ aktuális ügyeit, stratégiai döntéseket hoz, mellyel meghatározza a szervezet arculatát, ami pedig meghatározhatja a jövőbeni programokat is. Ízelítőül, hogy mik lehetnek ezek: megjelenik-e a három alapérték (Szentírás, imádság, közösség) a MEKDSZ-ben, pl. a diákkörökben, a diákkörvezetőknek szervezett képzéseken, eseményeken;  hogyan ünnepeljük 2019-ben a MEKDSZ 30 éves évfordulóját; szükséges-e foglalkozni időszerű erkölcsi kérdésekkel, amelyeket a korszellem diktál (pl. szexuális tisztaság); milyen a diákkörvezetők és MEKDSZ munkatársak közötti kapcsolat stb.

Egy átlagos vezetőségi ülés áhítattal, imádsággal és „hogy vagy” körrel kezdődik, melyet általában a főtitkár beszámolója követ, jó körképet adva arról, mi történik aktuálisan a MEKDSZ háza táján. Ekkor lehet a diákkörökkel, munkatársakkal és eseményekkel kapcsolatos kérdéseket feltenni, illetve ha elemzésre, problémaboncolgatásra és tanácsokra van szükség, annak is itt a helye. Az elnöki beszámoló általában kifejezetten a MEKDSZ pénzügyi helyzetét veszi górcső alá, ami a stabil alapot adja az egyetemi misszióhoz.

Ez csupán egy rövid bevezető írás volt a MEKDSZ vezetőségéről. De mi köze van a János 3,8-nak és a tevéknek a vezetőséghez? A következő cikkből az is kiderül. Stay tuned!

 

Képek forrása: A cikkben közölt kép közkincsnek minősül, a borítókép pedig a Pixabay-ről származik.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?