Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Válaszkeresők az úton egy kegyes kétbalkezessel

0
KÁROLI BTK élete dióhéjban, kérdésekre válaszol Nagy Gabi, a diákkör egyik vezetője

Kik vagytok ti?

A KREdit, azaz Károli – BTK diákkör, örök- és vándortagok csapata. Egy folytonosan válaszkereső, kutakodó társaság, akik nem csak úgy random eszme futtatnak, hanem egyszerre négy féle fordításban olvassák a Bibliát, kommentárral, ujszöv.hu-val, és persze Google barátunkat, is segítségül hívjuk. Amikor lehet koliban élni, akkor azonos az élőhelyünk is.

Előző félévünk a “minden hiábavalóság” téma körül forgott, most személyesebb kérdések vannak terítéken, mint böjt, sorozatnézés… 

Mit szeretne bennetek a kegyes kétbalkezes?

Adrian biztosan otthonosan érezné magát nálunk, azonnal teával kínálnánk, COVID előtti időkben mi magunk is bőszen töltöttük a bögréinket vele. Aztán a frappáns, “Milyen időjárás jegyében telt a heted? Milyen állat volnál?” típusú kezdő kérdéseinket is szeretné. (Ki nem?) 

Egyedülálló, élő Biblia parafrázisankon is kacagna, amint Mózes és Áronként szállunk szembe a koliportásokkal azért, hogy a diákkörünk békében beszélgethessen a közösségi teremben, vagy éppen Ráháb példáját követve bújtatjuk a diákkör tagjait a koli pincéjében. Nincs mit tenni, a hatalom rajtunk is úr. Úgyhogy néha előfordul, hogy a kivonulásban is részesedünk és száraz lábbal kelünk át a Horánszky utcán, majd Kánaán híján kénytelenek vagyunk a Múzeum park zöld füvén letelepedni. 

Egyiptom hercege mesefilm

Az ilyen ingyenes, de nem olcsó paródiák nem hiányoznak ebben az online félévben. 

Helyette inkább felolvasó estet szervezünk! Az ötlet még a Zoom előtti életből van, de sikerült átemelnünk ide. 

Hogy sült el?

Az első est várakozásainkon felül sikerült! 19.30-24.00 között kísértük Adrian, Bridget és Gerald rögös életútját.

Mintha egy profi stábbal dolgoztunk volna, hisz úgy váltották egymást az olvasók, hogy csak a hangszín váltásnál vettük észre, hogy más hangon szól a történet. Néha olyan érzésem volt, mintha egy titkos tehetségkutatón vettem volna részt, ahová a jövő szinkronszínészei jelentkeztek. Az egyik fénypontja az estnek az a rész volt, mikor Gyenes Zoli bújt Gerald szerepébe és egy ponton úgy elkapta a nevetés, hogy hirtelenjében az olvasást sem tudta folytatni… Nem volt vele egyedül, nekem a könnyem is kicsordult!

A könyv után egy rögtönzött ismerkedés jött, és egy maroknyi csapattal még másfél órát beszélgettünk! 

Az egész este szuperül telt, valaki festett közben, más vacsorázott, többen az ágyukból csatlakoztak be, de az izgalmaknak hála – tudomásunk szerint – senki sem aludt el!

Ha az elsőről lemaradtál, vagy már izgulsz, hogy hogyan folytatódik a történet, ne aggódj:

A kegyes kétbalkezes visszatér! Közénk március 12-én! A pontos infókért kövesd a diákkör Facebook oldalát.

Nyúl Sára

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?