Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

A bárányok (nem) hallgatnak

0

„Két és fél szobás lakás nemdohányzó személyek számára kiadó.” „Zsemleszínű cocker spániel gazdit, 27 éves portugál szakos srác pedig csinos, fiatal társat keres.” „Közösség – Krisztus – kérdések – beszélgetés – játék – vidámság. Bölcsész BibliaKör minden hétfőn 18.00-20.00, R ép. fszt. 030/A”

BölcsészBk

https://hu-hu.facebook.com/bolcseszbibliakor

A kérdés nem az, hogy vajon melyik hirdetést lehetne a MEKDSz nevével fémjelezni. Hanem, hogy általában – persze tisztelet a kivételnek – miért nincs a köztudatban az egyetemeinken, hogy igen, van egy diákkör, egy diákszervezet, ahová lehet jönni Istenről (is) beszélgetni, kérdéseket felvetni, vitát indítani, ugyanakkor „lelkizni” és megnyugodni is; ahová nemcsak „keresztyén testvéreinket és testvérnőinket várjuk az Úrban”, hanem az „épp ráérő – pont végeztem – lekéstem a buszt – miért ne jönnék?” – típusú emberkéket is – szóval: hogy miért nem tudnak erről általában a hallgatótársaink, mikor ilyen egyszerű ismertté tenni?

A központi olvasóterem felé tartva minden egyes ablakmélyedésben névjegykártya nagyságú MEKDSz-logóval ellátott színes papírkák. Ennyi. Nem túl bonyolult, ugye? Egyszeri költség, de Krisztusba helyezett reményeink szerint megtérülő. Ugyanerről a módszerről hallottam már Papp Dorkától az ELTE ÁJK-n, a debreceni orvosin pedig (ld.: az előző részek tartalmából) muffinba rejtett cetlikkel hívták a diákkörbe a kiéhezett kollégistákat.

És ez még mindig csak egy csatorna. Persze, előfordulhat, hogy valaki nem sűrűn látogatja a könyvtárat, nem áll meg az ablakmélyedésnél, és még a lépcsőfordulóba vagy a tanszéki hirdetőtáblára ragasztott plakát sem vonzza a tekintetét. Milyen más eszközöket kísérelhetünk meg bevetni?

A kérdés költői, a válasz mindenki előtt nyilvánvaló: facebook (-oldal, -csoport, -poszt, -esemény). Bejegyzés az egyetemi hírlevél kétmondatos rövidhírsávjában, Neptun-körímél… Ahány univerzitász, annyi szokás, tudom, ez utóbbit pl. nem mindenhol engedélyezik – de azért egy próbát megér, nem?

A TO ebből a szempontból a legkiválóbb edző: a türelmedre gyúr… S ezzel már valamelyest ki is használtad a faliújságon hirdetett „Kedvezményes kondibérlet kapható!” – akciót. : )

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?