Postit!

A MEKDSZ mi vagyunk.

Meglepetések víg játéka

0

2 régi arc + 3 új + Áron, az utazótitkárunk – ez a látvány fogadott, amikor beléptem a diákkörünkbe (Eötvös collegiumi BK), képzelhetitek… 😉 Értsd jól! „Hú, biztos „ez az a ház?” Jó helyre jöttem?” – tolultak agyamba rögtön a gondolatok. Meglepetés nr. 1.suprising20s

– No, és ki készült a mai alkalomra?

– Most az ó- és újszövetségi Isten-képet vesszük górcső alá, és azt fogjuk megvitatni, hogy a kettő mennyire nem különbözik egymástól – feleli Janka, az angyalarcú elsőéves.

A téma nagyon izgalmas és nem meglepő; ám az, hogy az „egyetemen-nemrég-kezdtem-szoknom-kell-még-az-egészet”-illető egy ilyen kaliberű témával áll elő, és, hozzáteszem, nem is akárhogyan járja körül, amennyire ezt a kb. egy óra megengedi – na, ez aztán a meglepi 2. [Bővebb információkért fordulj a jegyzeteimhez; ha érdekel, szívesen továbbítom.]

Aztán szóba jön a BCL, azaz a Budapest Christian Library [ez itt az újabb reklám helye ;)], ahonnan aktuális C. S. Lewis-olvasmányom származik, ééés a MEKDSz-könyvtár, szépen glédába állított magyar és rendkívül kiterjedt külföldi állományával. Grétinek hirtelen felcsillan a szeme.

– És azt mikor lehet megnézni?

– Mikor érsz rá? – kérdezem.

– Csütörtökön?

– Jó, akkor találkozzunk 10-kor a Gárdonyi téren!

– Oké!

Ismét egy olyan dolog, amit nem vártam volna egy abszolút-először-jelenlevőtől… Egyszerűen nem győzöm a meglepetésekkel, ő a hármaska.

Közben beindult az újratervezés: kiderült, hogy Grétinek akkor órája van, „sebaj, majd máskor”, „jaja, akkor legalább jön velem Janka is”, mire megszólal a 3. „friss hús”, Feri:

– Én benéznék, ha lehet, a 8-as órám után.

– Persze, hogy lehet, gyere nyugodtan! – válaszol Áron.

Külön cikksorozatban lehetne részletezni, mi mindent tudtam meg a látogatás alkalmával Marci és Feri beszélgetéséből a pietista kegyességről, a racionalista-liberális teológiáról, Árontól az evangéliumi mozgalomról stb. Folyamatos meglepődésem akkor hágott a tetőfokára, amikor az elsőéves töri szakos diáktól tudtam meg, hogy a 20-as, 30-as években a szintén Eötvös-collegista Győry Dezső volt a MEKDSz-főtitkár. Elképesztő!

– Te, Feri, te azelőtt is foglalkoztál már a MEKDSz-szel, hogy idekerültél? Vagy honnan tudsz ilyeneket?

– Korábbi olvasmányaim során… – és jön az újabb sztori.

S hogy miért meglepetések „víg játéka”? A helyesírásra elég háklis vagyok, ezt most mégsem akaródzik nekem egybeírni. Hát nem fog(na) el Téged is valami mérhetetlen öröm, kifejezett „vígság”, látva az érdeklődést, a lelkesedést, az innovatitivitást, mellette a hagyománytiszteletet a diákkörödben? „Mindenkor örüljetek! Szüntelen imádkozzatok! Mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Krisztus Jézusban számotokra. A Lelket ki ne oltsátok!” 1Thessz 5, 16-19.

Facebook kommentek

komment

So, what do you think ?